Ašik pendžer

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Re: Ašik pendžer

Post Postao/la Socrates »

Pustimo ljude sad da ašikuju u rahatluku.

Barem mogu računati na moju profesionalnost i zdrav razum. Neću nikom ništa bezobrazno slat'. :valja
1
1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10543

Post Postao/la WhiskeyPete »

Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
Ako nisam sposoban da je pronađem u normalnom socijalnom okruženju, kao što su to naši prethodnici činili, bolje je da ostanem sam.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
storm
Administrator
Reactions: 38080

Post Postao/la storm »

Sleepy Joe je napisao/la: 06 maj 2021, 19:52 Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
Ako nisam sposoban da je pronađem u normalnom socijalnom okruženju, kao što su to naši prethodnici činili, bolje je da ostanem sam.
Stara moldavska kaže, teško ćeš nekoga sresti u šumi, ako hodas samo gradom.
:oo
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Sleepy Joe je napisao/la: 06 maj 2021, 19:52 Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
Naši prethodnici nisu imali internet :malagani
2
2 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Crvena Nit je napisao/la: 06 maj 2021, 20:04
Išlo se na prelo, to je bio njihov forum...
A viber, i razni chatovi... Na pendzeru :D
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 06 maj 2021, 20:08
Crvena Nit je napisao/la: 06 maj 2021, 20:04

Joj to je bilo zanimljivo, odlična uporedba , prelo=forum , chat=prmdžer, ima smisla 😀

Ali sam htjela reči, da su imali internet , upotribili bi ga kao mi danas, zato mi je uopredba bila nelogična.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Crvena Nit je napisao/la: 06 maj 2021, 20:13
storm je napisao/la: 06 maj 2021, 20:08

Joj to je bilo zanimljivo, odlična uporedba , prelo=forum , chat=prmdžer, ima smisla 😀

Ali sam htjela reči, da su imali internet , upotribili bi ga kao mi danas, zato mi je uopredba bila nelogična.
Svako vrijeme nosi svoje.
Već kod virtualnih generacija recimo, forum je potpuno passe.
Ja recimo komuniciram viber, wzp, sina nemam tamo.
Jer on to ne koristi. Ima neke messengere pitaj boga koje, i kaže mi, da su viber i wzp za starce :valja
Pa se pišemo na FB msg :D to još jedino ima od ovih konvencionalnih kanala.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 06 maj 2021, 20:19
Crvena Nit je napisao/la: 06 maj 2021, 20:13

Jer on to ne koristi. Ima neke messengere pitaj boga koje, i kaže mi, da su viber i wzp za starce :valja
Dolaskom fb imstagrama tvitića, forumi su drastično izgubili pažnju, a nove generacije , nadajmo se , neće previše izgubiti osjećaj sa stvarnim životom.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

meni ne da zena da asikujem
2
1 slika 1 slika
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Crvena Nit je napisao/la: 06 maj 2021, 20:27
storm je napisao/la: 06 maj 2021, 20:19

Dolaskom fb imstagrama tvitića, forumi su drastično izgubili pažnju, a nove generacije , nadajmo se , neće previše izgubiti osjećaj sa stvarnim životom.
Spora im je interakcija.
Ja sam radio seminarski na tu temu, razradio tezu, a ključna je riječ samo jedna.

Notifikacija!

Ma šta radio, u realnom vremenu si obaviješten, čak ako nisi trenutno na platformi, dobio si pozornost.
Na forumu te netko kvota, ako nisi ušao sljedeća tri dana, ta tri dana nemaš pojma o tome.
Tapatalk je bio neki hibrid plug in, koji je mogao forume aktivirati, nije se nešto primio ovdje, reakcije su isto pokušaj poboljšanja interakcije, ali mislim da se ne može parirati modernim aplikacijama u smislu zainteresiranost mladih.
Ima jedna stvar još tu. Ne zanimaju ih toliko pisane forme nekih stranaca... A ako je već stranac, mora pružiti video, sliku, ili biti poznat preko muzike, filma, sporta...
Forum je ipak bazirana na tekstualnoj komunikaciji, a mladima danas koncentracija pada nakon tri rečenice, barem kad je riječ o zabavi. Ne potcjenjujem intelektualne sposobnosti, naprotiv... Ali ukratko - forumi im nisu zabavni.
Zato pokušavamo nešto sa hibridom.
Eto danas na postojećim forumima izleti više fotki, videa dnevno, nego za godinu dana prije...
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17420

Post Postao/la Polaris »

Zensko
26 godina
Neudata

Zainteresirani javite se za dodatne informacije
6
5 slika 1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17559

Post Postao/la Ommadawn »

Izlazio ja s jednom curom sa faksa ali ono, ona se prenemaže, i bi i ne bi, nekako nikako da skonta na čemu je s bivšim.
Jednom me jaran nagovori da se registrujem na comunity koji je održavao sa još par ljudi. Uđem ja. Hajde ima raje koje i znam i koje i ne znam.
Naletim na profil, cura sa drugaricom na slici, ispod masa komentara, neki fini a neki baš vulgarni.
Ja napišem jedan baš onako lud.
Nisam nikada curama pisao vulgarne komentare, koliko god to zvučalo nevjerovatno.
I njoj taj ludi komentar se svidi.
Godinu dana i par mjeseci kasnije smo se počeli zaključavati iza istih vrata. I tako već 13 godina.
Nakon samo prvog susreta, prve kafe, ja sam sebi rekao “Meščini da ću ja ovu ženiti”.
5
4 slika 1 slika
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Pink Floyd
Ariel
Atomic

:apl
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

Crvena Nit je napisao/la: 06 maj 2021, 20:59 Pink Floyd
Ariel
Atomic

brigic koji je tvoj status veze
0
1811
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

zašto?

ja sam upoznala nekoliko odličnih osoba. i sretna sam zbog toga. meni je ovaj prostor sasvim normalan.
možda je i do toga kako se ko predstavlja ili do ličnih očekivanja, predrasuda, vatevr. :zbunj
3
3 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Crvena Nit je napisao/la: 06 maj 2021, 20:59 Pink Floyd
Ariel
Atomic

Đe ti je index :djed

Jesi se ti upisala :D
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 06 maj 2021, 20:41
Crvena Nit je napisao/la: 06 maj 2021, 20:27

Spora im je interakcija.
Ja sam radio seminarski na tu temu, razradio tezu, a ključna je riječ samo jedna.

Notifikacija!

Ma šta radio, u realnom vremenu si obaviješten, čak ako nisi trenutno na platformi, dobio si pozornost.
Na forumu te netko kvota, ako nisi ušao sljedeća tri dana, ta tri dana nemaš pojma o tome.
Tapatalk je bio neki hibrid plug in, koji je mogao forume aktivirati, nije se nešto primio ovdje, reakcije su isto pokušaj poboljšanja interakcije, ali mislim da se ne može parirati modernim aplikacijama u smislu zainteresiranost mladih.
Ima jedna stvar još tu. Ne zanimaju ih toliko pisane forme nekih stranaca... A ako je već stranac, mora pružiti video, sliku, ili biti poznat preko muzike, filma, sporta...
Forum je ipak bazirana na tekstualnoj komunikaciji, a mladima danas koncentracija pada nakon tri rečenice, barem kad je riječ o zabavi. Ne potcjenjujem intelektualne sposobnosti, naprotiv... Ali ukratko - forumi im nisu zabavni.
Zato pokušavamo nešto sa hibridom.
Eto danas na postojećim forumima izleti više fotki, videa dnevno, nego za godinu dana prije...
Danas svi nosimo sa sobom telefon, televizor, novine, magazin, foto aparat, kamerom, natovareni smo brdom informacija. :valja
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”