daris
Djeca iz mijesanih brakova
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31151
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Djeca iz mijesanih brakova
Imam i ja, o time uvijek pričam sa oduševljenjem.Endzi je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:00pravdala se u nekoj tv emisiji,objasnjavajuci da imai jevrejske i pravoslavne i muslimanske korjene. Osjetila se nelagoda.Crvena Nit je napisao/la: ↑18 maj 2021, 21:51
Kome se pravdala?
Problem je osobne prirode, jer se osjeća da se mora netkome bespotrebno pravdati.
Ona je političarka, čudi me da ne zna kako se postaviti u vezi takvih pitanja od strane javnosti.
0
@storm znas li cega sam se sjetila? Iskrine rodjake i hvala bogu da dedo nije ziv 
Teško se je postaviti kad imaš ustav kakav imaš, političko okruženje kakvo imaš, i istoriju države kakvu imaš.
Može ona privatno misliti šta hoće, i da je nije briga za mnogo stvari, međutim, ona je gradonačelnik glavnog grada u veoma komplikovanoj državi.
Treba tu dodati i da je član neke stranke, što je još jedan dio njenog okruženja. Kao političar, imaš razne uloge da obavljaš ionako, a dodatna je otežavajuća okolnost i skorija istorija i grada i države.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Prelijepo. Shvatila sam da poznaješ Iskru, ali nisam znala koliko ste bliske.
Misliš Katar? I kako ti se dopao? Šta misliš o životu u šerijatskog državi i pod šerijatskim pravilima?
0
A sad adio 
- Crvena Nit
- Etablirani član

A odakle pišem , šta misliš !?Socrates je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:08Teško se je postaviti kad imaš ustav kakav imaš, političko okruženje kakvo imaš, i istoriju države kakvu imaš.
Može ona privatno misliti šta hoće, i da je nije briga za mnogo stvari, međutim, ona je gradonačelnik glavnog grada u veoma komplikovanoj državi.
Treba tu dodati i da je član neke stranke, što je još jedan dio njenog okruženja. Kao političar, imaš razne uloge da obavljaš ionako, a dodatna je otežavajuća okolnost i skorija istorija i grada i države.
Nije ništa teško kad imaš stav.
0
Pa jesi li ti političarka?Crvena Nit je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:11A odakle pišem , šta misliš !?Socrates je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:08
Teško se je postaviti kad imaš ustav kakav imaš, političko okruženje kakvo imaš, i istoriju države kakvu imaš.
Pričaš o dvije potpuno različite stvari.
0
Moraćemo otvoriti jednu temu o Kataru. Da nam @Iskra i @Endzi priblize taj život. Svojim upisima, ličnim doživljajima i slikama. Hoćete djevojke? 
2
2
A sad adio 
- Crvena Nit
- Etablirani član

Tvrdiš nešto što ipak ne znaš dovoljno.Socrates je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:12Pa jesi li ti političarka?Crvena Nit je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:11
A odakle pišem , šta misliš !?
Pričaš o dvije potpuno različite stvari.
Kome se ona opravdavala?
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Imam i ja i rodbineCrvena Nit je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:15Moj prijatelj arhitekt je živio pet godina , ali nije oduševljen.
Ali drugačije je stvari saznavati iz familijarnog/prijateljskog okruženja a drugačije ovako. Doha je divna.
0
A sad adio 
- Crvena Nit
- Etablirani član

Pa svako ima specifična iskustva.Sarajka je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:18Imam i ja i rodbineCrvena Nit je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:15
Moj prijatelj arhitekt je živio pet godina , ali nije oduševljen.
Ali drugačije je stvari saznavati iz familijarnog/prijateljskog okruženja a drugačije ovako. Doha je divna.
0
Gledala sam, na face tv... Ne bih rekla da se pravdala, naprotiv, iznosila je to ponosno kao svoju prednost... I mnogi to upravo tako vide, i smatraju da je dobrim dijelom upravo zbog toga izabrana...Endzi je napisao/la: ↑18 maj 2021, 21:25 Ono na sta nikada dosada nisam obratila paznju je nesto o cemu bas jako mnogo razmisljam, a to je da je danas lakse biti pravoslavac jevrej ili katolik , nego dijete iz mjesanog braka u Sarajevu. Kad je gradonacelnica Karic objasnjavala svoje porijeklo i korjene ja sam tocno osjetila da se ona na neki nacin pravda. Jeza me hvata od takvih stvari
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Šta bona ne znam dovoljno?Crvena Nit je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:14Tvrdiš nešto što ipak ne znaš dovoljno.
Kome se ona opravdavala?
Ja mislim da ti ne poznaš politiku dovoljno, pa pričaš o nečemu nepoznatom.
Joe Biden nekad zvuči kao da se opravdava jer mora misliti na milion različitih interesa unutar njegove stranke i nakon pokušaja državnog udara u januaru, a da ona neće zvučati tako nakon svega što se izdešavalo i još uvijek se dešava u BiH.
Ja mislim da ti živiš na nekom svom nebu. Politika je ozbiljna stvar. U BiH, ako se neko iz miješanog braka želi ozbiljno baviti politikom, mora progutati dosta toga.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Ne skreći sa teme.Socrates je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:20Šta bona ne znam dovoljno?Crvena Nit je napisao/la: ↑18 maj 2021, 22:14
Tvrdiš nešto što ipak ne znaš dovoljno.
Kome se ona opravdavala?
Ja mislim da ti ne poznaš politiku dovoljno, pa pričaš o nečemu nepoznatom.
Joe Biden nekad zvuči kao da se opravdava jer mora misliti na milion različitih interesa unutar njegove stranke i nakon pokušaja državnog udara u januaru, a da ona neće zvučati tako nakon svega što se izdešavalo i još uvijek se dešava u BiH.
Ja mislim da ti živiš na nekom svom nebu. Politika je ozbiljna stvar. U BiH, ako se neko iz miješanog braka želi ozbiljno baviti politikom, mora progutati dosta toga.![]()
Kome se ona opravdavala?
Netočno da mora, nemaš pojma!
0
Da, Katar. 3 mjeseca sam bila, dosta vidjela, nekih strasnih ogranicenja u smislu serijatskih odredbi nisam osjetila,osim u odjevanju i ponasanju najavnom mjestu. pokrij ramena,koljena,ne fataj se na ulici i super .
Sve ostalo nema neke velike razlike od Europe, nocni zivot ludilo. Toliko toga za vidjeti u smislu povijesnih znamenitosti , gostoprimstvo savrseno.
I ja sam mislila da su tamo neka stroga ogranicenja ,ogranicavanje slobode zena ali doista nije tako. Mozda tome doprinosi da je Katar krcat strancima, a oni vrlo uvazavaju strance u smislu upraznjavanja vjerskih sloboda recimo.
predivna zemlja kao i ljudi i mnogo slobodnija i liberalnija u odnosu na UAE ili S Arabiju, gdje recimo zene moraju uvijek biti upratnji muza i pokrivene , sta nije slucaj u Kataru.