Ni meni ne smeta da ti iznosis svoje vidjenje i kad te pitam zasto vjerujes i sl pitam to jer me zanima sta je to neko spoznao dozivio ili sl sto ocito ja nisamMalena je napisao/la: ↑26 aug 2020, 07:17Super da si sve to pročitao. Iskreno i ja bih voljela pročitati i Tevrat i Zebur i Indžil.
Eh sad bih voljela da ti objasniš svoje zaključke koje si donio da je sve to prevara, na osnovu čega?
Ja sam raspoložena za diskusiju i meni ne smeta da izneseš svoje viđenje.
Moram na posao, a kad budem imala vremena malo ću da napišem svoje shvatanje i vjerovanje u sve navedene priče.
Sad da se vratim na tvoje pitanje
Nakon citanja kurana biblije i tore shvatio sam da je to u biti sve isto tj isti temelji ista pravila generalno ono ne ubij ne kradi itd
I to je sasvim ok kad gledas na prvu
Ovako da se razumijemo odmah na pocetku da je sve sto napisem moj zakljucak i moje shvatanje
Kada malo zagrebemo ispod povrsine dodjemo do toga da ljudi slijedeci religije (kad kazem religije pisem o 3 glavne krscanstvo judaizam i islam) treba da se boji kazne na buducem nekom svijetu poslije smrti s tim da na ovom doprinosi religijama u vidu donacija i sl stvari
Najbogatija organizacija na svijetu danas je crkva i nakon toliko godina ima skoro pa neogranicenu moc u svim sferama
Kod jevreja i muslimana je to malo drugacije al opet postoji ta moc institucija u malo izmjenjenom obliku od crkve
Sve sto je napisano u knjigama objasnjava kako ljudi treba da se ponasaju i kako su se ponasali ranije pa ih je bog i religija spasila od loseg
Prevedeno nemojte se tako ponasati a i ako se ponasate pronadjite spas u odredjenoj vjeri jer vas samo ona moze spasiti i velicajte je i uz to podupirite finansijski i bilo koji drugi nacin
Ako se boris protiv religija bit ces kaznjen i sl
To je ukratko a detaljnije mozemo kad se dotaknemo odredjene stvari dogadjaja vjerovanja i sl

1