Sarajevo Pride 2021

Prenosimo sa portala...
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Re: Sarajevo Pride 2021

Post Postao/la Ramzess »

MarlboroGold je napisao/la: 13 aug 2021, 14:00
grunf je napisao/la: 13 aug 2021, 10:16

Pretpostavljam da s. Bella misli jednako kao brat Nedzmin.

Poslusati od 42:30.
Brata uhvatila prpa zbog socijalnih službi jedne od najboljih država po pitanju zaštite djece jer je naučio da dijete treba vaspitavati šamarima i slično.
U pravu je stoposto. I niko od nas ne prebija dijete, niti vaspitava samarima, to su rijetki slucajevi i ne opravdavam ih, ali kako moja mati rece nemoj rukom na dijete, ima prut, pa ga pucnes po guzi, malo pecne bez posljedica, ali dijete to upamti i ne ponavlja gresku. Ako djetetu samo pustas da radi sta hoce bojeci se socijalne sluzbe, nikada se nece nauciti sta je dobro a sta nije niti ce ikada postovati roditelje, i svaki pokusaj da ga uputis i pomognes docekivat ce sa odbojnoscu, i napustit ce te zauvijek. :meha3
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

dmr je napisao/la: 13 aug 2021, 14:47
mislim da je krajnje vrijeme da prestanes :keke
A jesi probirac, nista joj ne fali. :zbunj
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17039

Post Postao/la Polaris »

Ramzess je napisao/la: 13 aug 2021, 15:17
MarlboroGold je napisao/la: 13 aug 2021, 14:00
Brata uhvatila prpa zbog socijalnih službi jedne od najboljih država po pitanju zaštite djece jer je naučio da dijete treba vaspitavati šamarima i slično.
U pravu je stoposto. I niko od nas ne prebija dijete, niti vaspitava samarima, to su rijetki slucajevi i ne opravdavam ih, ali kako moja mati rece nemoj rukom na dijete, ima prut, pa ga pucnes po guzi, malo pecne bez posljedica, ali dijete to upamti i ne ponavlja gresku. Ako djetetu samo pustas da radi sta hoce bojeci se socijalne sluzbe, nikada se nece nauciti sta je dobro a sta nije niti ce ikada postovati roditelje, i svaki pokusaj da ga uputis i pomognes docekivat ce sa odbojnoscu, i napustit ce te zauvijek. :meha3
Ja bi ipak pokusala kroz razgovor dijetetu objasniti sta je pogresno uradilo a ne kroz kaznjavanje, to jeste da ako nesto uradi sto ne treba ce dobiti prutom po guzici. Tako se gradi strahopostovanje a ne postovanje i velika razlika izmedju to dvoje
1
1 slika
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 4589

Post Postao/la ina »

Max je napisao/la: 13 aug 2021, 08:41
Bella_ je napisao/la: 13 aug 2021, 08:35 Mislim da ću ostati na svom komentaru i ne dodavati ništa vise.
Ko ima imalo pameti shvatit će.
Mogul ja?

ma mogu...

Šta ko radi unutar svoja 4 zida spavaće sobe savršeno me ne interesuje, U BiH imamo daleko većih povreda prava svih građana, ne samo ove grupice.
Ovo je samo ispolitizirano i pogurano nevladinim sektorima a vlast u sarajevu objeručke prihvatila da pokaže kako je ovaj dio BiH otvoren i multikulti, zarad jeftinih poena prema MZ i svijetu...
To nije inače skupina budaletina i bolesnih, kako sebi neki individui umišljaju... Nego osobe koje tjeraju i žele svoja prava unatoč spoznaji gladi u svijetu (mi ostali pocrkasmo brineći za to :meha2 ) ili bilo kakvih drugih prisutnih problematika jednog okruženja..
Vlast ni tebi/meni ne može zabraniti glas i udruženje jednoj nezadovoljnoj skupini.. Ako bi se koračalo po propisu zakona..
Ljudi hoće napredak dok neko treći samo kme kme
1
1 slika
Neka ljubav caruje..
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Ariel je napisao/la: 13 aug 2021, 15:30
Ramzess je napisao/la: 13 aug 2021, 15:17
Ja bi ipak pokusala kroz razgovor dijetetu objasniti sta je pogresno uradilo a ne kroz kaznjavanje, to jeste da ako nesto uradi sto ne treba ce dobiti prutom po guzici. Tako se gradi strahopostovanje a ne postovanje i velika razlika izmedju to dvoje
Pa to je to. Siba stoji u cosetu da djelujes ozbiljnije. :zbunj
Nas roditelji nikad nisu degenecili ni sibali, ali je bilo dovoljno da kazu da cemo fasovat' jer smo napravili neki zijan da to shvatimo vrlo ozbiljno. I dodje svedjan socijalni radnik u vrtic i dijete kaze nas je babo htio marisat' i otmu ti dijete ... :kme
0
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

Djeca se ne vaspitavaju (ili ne bi trebala) batinama.. :djed
1
1 slika
Neka ljubav caruje..
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4259

Post Postao/la Xeno »

Zbog ovih sto razgovaraju s djecom od dvije, tri, cetiri godine sam prao i krecio zidove izmeljane cokoladom, kupio novi TV, nakon sto su jedan bukvalno svalili na pod, mijenjao izbuseni i izgrebani stiropor i rigips, sreca pa sam na vrijeme vidio upaljenu pec, jer bi i vatrogasci imali posla.

Nesto ne razumijem ove moderne igre tzv. hiperaktivnih, superpametnih generacija, kako ih zovu, za koje svaki razuman covjek zna da je to krinka moderne metodologije za bezobrazluk i nevaspitanost.

P.S Lista je nepotpuna. Dusa me boli da nabrojim sve. :maxuz
3
1 slika 2 slika
Zadnja izmjena: Xeno, dana/u 13 aug 2021, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

ina je napisao/la: 13 aug 2021, 15:37
Max je napisao/la: 13 aug 2021, 08:41

Mogul ja?

ma mogu...

Šta ko radi unutar svoja 4 zida spavaće sobe savršeno me ne interesuje, U BiH imamo daleko većih povreda prava svih građana, ne samo ove grupice.
Ovo je samo ispolitizirano i pogurano nevladinim sektorima a vlast u sarajevu objeručke prihvatila da pokaže kako je ovaj dio BiH otvoren i multikulti, zarad jeftinih poena prema MZ i svijetu...
To nije inače skupina budaletina i bolesnih, kako sebi neki individui umišljaju... Nego osobe koje tjeraju i žele svoja prava unatoč spoznaji gladi u svijetu (mi ostali pocrkasmo brineći za to :meha2 ) ili bilo kakvih drugih prisutnih problematika jednog okruženja..
Vlast ni tebi/meni ne može zabraniti glas i udruženje jednoj nezadovoljnoj skupini.. Ako bi se koračalo po propisu zakona..
Ljudi hoće napredak dok neko treći samo kme kme
Jos pricamo o "edukativnim casopisima" za djecu u vrticima? :malagani
0
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

Roditelj sam.. :d

Batine su najniži način edukacije..ustvari to uopšte nije edukacija... No neću dalje..jer nije ni tema.
0
Neka ljubav caruje..
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

ina je napisao/la: 13 aug 2021, 15:46 Djeca se ne vaspitavaju (ili ne bi trebala) batinama.. :djed
Ne izvrci sto smo rekli ... :necu
0
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Mene onako interesuje ovi sto pricaju da ne podrzavaju, ono daleko im kuca moja i tako to, sta bi uradili da saznaju da im je dijete pripadnik te skupine, da li bi ga istjerali iz kuce ili ga ipak prihvatili 🤔
1
1 slika
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

Ne izvrćem, nego tako mislim...

Ariel je napisao/la: 13 aug 2021, 15:52 Mene onako interesuje ovi sto pricaju da ne podrzavaju, ono daleko im kuca moja i tako to, sta bi uradili da saznaju da im je dijete pripadnik te skupine, da li bi ga istjerali iz kuce ili ga ipak prihvatili 🤔

Odrekli bi ga se.. krv je voda a ljubav ne postoji :ovaj
0
Neka ljubav caruje..
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

ina je napisao/la: 13 aug 2021, 15:54 Ne izvrćem, nego tako mislim...

Ariel je napisao/la: 13 aug 2021, 15:52 Mene onako interesuje ovi sto pricaju da ne podrzavaju, ono daleko im kuca moja i tako to, sta bi uradili da saznaju da im je dijete pripadnik te skupine, da li bi ga istjerali iz kuce ili ga ipak prihvatili 🤔

E to je nazalost tatin prijatelj uradio sa svojim jednim sinom, sin mu zivi u Njemackoj, ima momka, zive skupa i ovaj kad je to saznao prekinuo sve kontakte sa sinom, odrekao ga se haman... e ja ne mogu to da shvatim nikako, zanemaris sve godine, svu ljubav zarad jedne stvari
3
1 slika 1 slika 1 slika
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

Ariel je napisao/la: 13 aug 2021, 15:59
ina je napisao/la: 13 aug 2021, 15:54 Ne izvrćem, nego tako mislim...

E to je nazalost tatin prijatelj uradio sa svojim jednim sinom, sin mu zivi u Njemackoj, ima momka, zive skupa i ovaj kad je to saznao prekinuo sve kontakte sa sinom, odrekao ga se haman... e ja ne mogu to da shvatim nikako, zanemaris sve godine, svu ljubav zarad jedne stvari
Najbitnije je da su djeca zdrava i sretna...
I da im se bude vodič i podrška.. Da se roditelji ne miješaju invazivno u život.. Nisu nam vlasništvo nego ljudi za sebe..
Meni bi teško bilo gledati kako pati...uz sve pakosti i načine rezenovanja nekih okolina koje svašta serviraju samo uradi nečije seksualne orijentacije...
2
2 slika
Neka ljubav caruje..
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Pa bilo bi mi zao sto nece prozivjeti srecu roditeljstva, sto ce se uvijek osjecati neshvacenim i osudjivanim, i sto ce imati zivot tezim nego sto bi trebao biti. Ali se ne bih odrekao djeteta, nikada.
3
3 slika
smajlic
Administrator
Reactions: 46032

Post Postao/la smajlic »

Ramzess je napisao/la: 13 aug 2021, 16:29
Pa bilo bi mi zao sto nece prozivjeti srecu roditeljstva, sto ce se uvijek osjecati neshvacenim i osudjivanim, i sto ce imati zivot tezim nego sto bi trebao biti. Ali se ne bih odrekao djeteta, nikada.
kako mislis nece prozivjeti srecu roditeljstva
postoji toliko nacina za dobijanje djece danas
jedan od njih je usvajanje...

a i hetero ljudima se moze desiti da ne dobiju "svoju" djecu...
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Bude finih mladih dama tu u toj povorki,treba prosirit podrucje lova :D
Ima isto u ovim av av udruzenjima,cim neka naidje,uskoci s psom u rijeku,ko fol ga spasio.80% posla obavljeno :ooo
3
3 slika
Odgovori

Natrag na “Vijesti”