Bolje na cevape nego pod ruku,poyyFatih je napisao/la: ↑15 aug 2021, 14:06 Odosmo u off-topic.
Ja bih licno pokusao sprijeciti svakoga ko bi htio da na bilo koji nacin uvrijedi/povrijedi nekoga iz ove grupe, iz naslova teme. I verbalni napad je napad.
Sto se mene licno tice, ja sam volio da je bila samo anketa "za", "protiv", svejedno mi je", jer ne bih morao da objasnjavam mnogo. Ali, ovdje se radi o necemu, o cemu svako moze imati stav, te se tako moze napisati i jedna recenica, bez da se mora obrazlagati.
Tek da se utefteri i moj stav, protiv sam ovih povorki.
P.S.
Ne odgovoram na pozive za argumentaciju.![]()
Sarajevo Pride 2021
Re: Sarajevo Pride 2021
1
1
Dobro si za cevape. Cim malo sunce "ukosi", odoh na cevape.Atomic je napisao/la: ↑15 aug 2021, 14:13Bolje na cevape nego pod ruku,poyyFatih je napisao/la: ↑15 aug 2021, 14:06 Odosmo u off-topic.
Ja bih licno pokusao sprijeciti svakoga ko bi htio da na bilo koji nacin uvrijedi/povrijedi nekoga iz ove grupe, iz naslova teme. I verbalni napad je napad.
Sto se mene licno tice, ja sam volio da je bila samo anketa "za", "protiv", svejedno mi je", jer ne bih morao da objasnjavam mnogo. Ali, ovdje se radi o necemu, o cemu svako moze imati stav, te se tako moze napisati i jedna recenica, bez da se mora obrazlagati.
Tek da se utefteri i moj stav, protiv sam ovih povorki.
P.S.
Ne odgovoram na pozive za argumentaciju.![]()
![]()
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Pobrkao si. Kazem ovo gore, za te koji po fb komentarima protestuju protiv parade . Protestuju oni protiv svega, samo daj sta bilo da se hejta. Iza tastature naravno.
@Ariel je rekla da homoseksualci hoce da budu prihvaceni.
Mogu da zahtjevaju da budu prihvaceni kao ravnopravni clanovi drustva , da budu u pravu izjednaceni sa svim ostalim gradjanima, ali ne mogu ocekivati da ce biti prihvaceni od svakog individualno. To je nametanje.
Ja licno ne mogu znati kako bih reagirala ako bi neko meni blizak izjavio da je homosexualac. To je u sferi sta bi bilo kad bi bilo. Vec sam rekla, homoseksualnost nije nesto s cim se samo rodis nego na to utice jos dosta faktora, tako da je razumjevanje imperativ .
0
Je li isto mislis i za heteroseksualnost?Iskra je napisao/la: ↑15 aug 2021, 15:40Pobrkao si. Kazem ovo gore, za te koji po fb komentarima protestuju protiv parade . Protestuju oni protiv svega, samo daj sta bilo da se hejta. Iza tastature naravno.
Mogu da zahtjevaju da budu prihvaceni kao ravnopravni clanovi drustva , da budu u pravu izjednaceni sa svim ostalim gradjanima, ali ne mogu ocekivati da ce biti prihvaceni od svakog individualno. To je nametanje.
Ja licno ne mogu znati kako bih reagirala ako bi neko meni blizak izjavio da je homosexualac. To je u sferi sta bi bilo kad bi bilo. Vec sam rekla, homoseksualnost nije nesto s cim se samo rodis nego na to utice jos dosta faktora, tako da je razumjevanje imperativ .
0
Kona nije yebavala majku zbog rasula u nečemu što se samo još zove zdravstvo?Čarobni je napisao/la: ↑15 aug 2021, 14:10 Kona, sa svojih 72 godine, je, od strane policije, kod vojne bolnice, upućena da kruži čak na Pofaliće, kako ne bi ometala povorku na svom putu kući, koja se nalazi na Grbavici. Kona, naravno, im j**e sve po spisku, s punim pravom.
I onda dođu moralisti i toj sedamdesettrogodišnjoj ženi poturaju LGBT krevet pod nos, uz priču: "Ti si zaostala, tebi smeta nečija seksualna orijentacija!"
To može reći samo gomila seljaka, koja čini i gura ovu povorku, ubijeđeni da se ljudi sa njima ne mogu slagati samo oko jedne stvari - njihovog kreveta, kojeg svakom guraju pod nos, da bi pravdali svoja mnogobrojna sranja, koja veze sa krevetom nemaju.
Nije yebavala majku jer je školstvo propalo a škole u većim gradovima liče na one u rumunskim i bugarskim provincijama?
Nije yebavala majku jer se od Banja Luke do Sarajeva, dva najveća grada u BiH putuje punih 4 sata a udaljenost je tek jedva 240 km?
Nije kona yebavala majku jer je radno vrijeme jednog običnog radnika 10 sati dnevno, 6 dana u sedmici a pitanje je da li mu se od prvog dana računa staž?
Je li ili nije?
Ali joj smeta povorka ljudi koji zatvore dijelove grada jednom u godini nekoliko sati a da se niko prije ne sjeti kako najbolje zaobići kolonu ukoliko neko treba na hitnu.
Jašta.
Eto sad će vam Dino uskoro održati koncert pa da vidimo koliko će ljudi yebavati majku jer je trećina grada blokirana.
3
3
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Hoćeš da ti kažem kako je to kad ti neko ko ti je blizak izjavi da je homoseksualac?Iskra je napisao/la: ↑15 aug 2021, 15:40Pobrkao si. Kazem ovo gore, za te koji po fb komentarima protestuju protiv parade . Protestuju oni protiv svega, samo daj sta bilo da se hejta. Iza tastature naravno.
Evo govorim iz iskustva jednog mnogo starijeg rođaka i nekoliko prijatelja i prijateljica.
Sasvim okej. Ali kad se umiješaju drugi koji se ne slažu s tim pa počnu hodati po hodžama tražeći zapise, ne bi li se eto okrenuo/okrenula - to je mučno.
I ne nameću ništa. Pitaj nekog ko je poslodavac u Bosni da li bi zaposlio LGBTQ-osobu. Pa ćeš čuti šta će ti reći.
To je mučno. Jebeno mučno.
2
2
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn je napisao/la: ↑15 aug 2021, 21:00Hoćeš da ti kažem kako je to kad ti neko ko ti je blizak izjavi da je homoseksualac?Iskra je napisao/la: ↑15 aug 2021, 15:40
Pobrkao si. Kazem ovo gore, za te koji po fb komentarima protestuju protiv parade . Protestuju oni protiv svega, samo daj sta bilo da se hejta. Iza tastature naravno.
Evo govorim iz iskustva jednog mnogo starijeg rođaka i nekoliko prijatelja i prijateljica.
Sasvim okej. Ali kad se umiješaju drugi koji se ne slažu s tim pa počnu hodati po hodžama tražeći zapise, ne bi li se eto okrenuo/okrenula - to je mučno.
I ne nameću ništa. Pitaj nekog ko je poslodavac u Bosni da li bi zaposlio LGBTQ-osobu. Pa ćeš čuti šta će ti reći.
Kako ne namecu? Insistiranje da ih se individualno, ponaosob, prihvati je nametanje. evo ja npr lgbt i insistiram tebi koji si mi komsija recino da moras da me.prihvatis? Ne moras! Ono sta se mora , je zastititi ih, omoguciti im da institucionalno dobiju prava koja im po zakonu pripadaju kao i svim drugim osobama, ne diskriminirati ih na osnovu sexualne orjentacije itd itd.
Nerado se zaposljavaju i.pokrivene zene pa i zene uopce, zavisno od branse, tako da mi takav stav poslodavca i nije nesto narocito neobican.
0
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6686
ne čita mi se sve, ko vodi, koga ima više u raspravi, da mu se priklonim?
3
3
@Iskra da smo iole normalno drustvo ne bi bilo potrebe da se ista namece nego bi se podrazumjevalo da smo prihvaceni, bilo srejt, gej, lesbian, bi, kvir itd
2
1
1
1
Sad kad bih pustio bradu i nosio kratke hlace,vecina bi rekla vehabija.Gdje je meni pravo da budem sto hocu i da me ne vrijedjaju
Ili kome je lakse do posla doci i raditi,pokrivenim zenama ili gologuzim?
Uvijek ce biti osude,nekome smeta sto imas bradu,nekome sto si gej.Nije fer nametanje samo s jedne strane
Ili kome je lakse do posla doci i raditi,pokrivenim zenama ili gologuzim?
Uvijek ce biti osude,nekome smeta sto imas bradu,nekome sto si gej.Nije fer nametanje samo s jedne strane
2
2
To što ti pričaš nije nametanje.Iskra je napisao/la: ↑15 aug 2021, 21:13Ommadawn je napisao/la: ↑15 aug 2021, 21:00
Hoćeš da ti kažem kako je to kad ti neko ko ti je blizak izjavi da je homoseksualac?
Kako ne namecu? Insistiranje da ih se individualno, ponaosob, prihvati je nametanje. evo ja npr lgbt i insistiram tebi koji si mi komsija recino da moras da me.prihvatis? Ne moras! Ono sta se mora , je zastititi ih, omoguciti im da institucionalno dobiju prava koja im po zakonu pripadaju kao i svim drugim osobama, ne diskriminirati ih na osnovu sexualne orjentacije itd itd.
Nerado se zaposljavaju i.pokrivene zene pa i zene uopce, zavisno od branse, tako da mi takav stav poslodavca i nije nesto narocito neobican.
Prihvataš li ti mene kao nekog ko psuje i koristi grub riječnik?
Prihvataš li činjenicu da imam PTS i ADHD dijagnozu?
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Njima je vise vatra sto ih se ne voli, a ne mozes na silu nista, a zive u demokratiji i imaju sva prava kao i mi tako da je ovo povorka inata vise..
0
ALPHA ET OMEGA
Nije inat.
Da je sve kako treba, da ljudi ne obraćaju pažnju na njih - odšetali bi svoje i slijedeće godine ih ne bi bilo.
A policijsko osiguranje je bilo toliko snažno da je bilo policajaca gotovo koliko i učesnika.
I u tome jeste problem.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ma jebat ih jak im je lobi..
0
ALPHA ET OMEGA
Eto.
Onda je dobro učiti se od njih kako lobirati za radnička prava, koja su, kako sam informisan također bila dio njihovih zahtjeva.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn je napisao/la: ↑15 aug 2021, 21:32To što ti pričaš nije nametanje.Iskra je napisao/la: ↑15 aug 2021, 21:13
Prihvataš li ti mene kao nekog ko psuje i koristi grub riječnik?
Prihvataš li činjenicu da imam PTS i ADHD dijagnozu?
Prihvatam jer hocu, a ne zato sto ti insistiras da te prihvatim.
0