Sarajevo Pride 2021
Re: Sarajevo Pride 2021
U neki način i nema ogromne razlike.. to što ste sveli argument vezivajući i ratno stanje (što je priča za sebe.. i zna se ko je počinio genocid) je i treći par sandala..
Generalno ljudi koji su čak i (ne)ekstremno protiv populacije o kojoj je riječ, imaju štošta zajedničko.. ako ne i identično..
Generalno ljudi koji su čak i (ne)ekstremno protiv populacije o kojoj je riječ, imaju štošta zajedničko.. ako ne i identično..
3
3
Neka ljubav caruje..
Allahselamet vam poređenja.
pored takvih prijatelja dušmani nam ne trebaju
pored takvih prijatelja dušmani nam ne trebaju
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994

Batko i Caco su odvodili Sarajlije iz njihovih kuca, potom ih zvjerski mucili, ubijali, bacali u jame i zakopavali po okolnim brdima i dvoristima. Prvi je ordinirao na Grbavici, drugi u Starom Gradu. Prvi je osudjen na 45 godina robije, drugi je imao filmsku sahranu - koje se ni Tito ne bi postidio, kojoj je prisutvovao Bakir Izetbegovic zajedno sa nekoliko desetina hiljada ‘Sarajlija’.
Ljubopitljiv sam da saznam kako bi ti isti gradjani Sarajeva reagovali da na nekadasnjoj osnovnoj skoli Bane Surbat na Grbavici osvane spomen ploca sa Batkovim imenom na njoj.
Caco, ubica Sarajlija i vojnih policajaca Republike BiH, svoju spomen plocu je dobio na osnovnoj skoli Edhem Mulabdic na Bistriku, nekoliko trolejbuskih stanica istocnije od Kovacica.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Kako si samo majstorski propustio da napišeš da je Cacu likvidirala Armija BiH tokom rata već 1993.
Batko se međutim uspješno krio po Srbiji i Crnoj Gori i tek 2013 je osuđen za zločine. Na suđenju u Hagu je izneseno da su za Batkove zločine znali i Karadžić i Mladić, i da nisu ništa uradili po tom pitanju.
Bilo kako bilo, sve to nije za ovu temu. Molio bih da se držite teme.
Batko se međutim uspješno krio po Srbiji i Crnoj Gori i tek 2013 je osuđen za zločine. Na suđenju u Hagu je izneseno da su za Batkove zločine znali i Karadžić i Mladić, i da nisu ništa uradili po tom pitanju.
Bilo kako bilo, sve to nije za ovu temu. Molio bih da se držite teme.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Pa pisite da vidim
Mozda odem onda negdje u pecinu ili u talibane pa ce biti svijet ljepse mjesto.
0
kako sam ovo od @ina fulio
al nmgu sada, manta mi se...
al nmgu sada, manta mi se...
0
I say what I think, I think what I say
Šta je to "zajedničko" što odlikuje kritičare LGBT povorki?ina je napisao/la: ↑16 aug 2021, 18:05 U neki način i nema ogromne razlike.. to što ste sveli argument vezivajući i ratno stanje (što je priča za sebe.. i zna se ko je počinio genocid) je i treći par sandala..
Moram te ispravit', LGBT populaciju čine ljudi. Kritikovati ih ne znači biti protiv njih, jer kad kažeš "protiv njih", to je jako široka i, rekao bih, nemoguća kvalifikacija.
Takođe, reći da ljudi, koji kritikuju LGBT povorku, imaju dosta toga zajedničkog je takođe preširoka kvalifikacija, da ne kažem da, kao argument, nema nikakvog smisla.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
Nizak ili nepostojeći stepen tolerancije..i strah.. kao prvo i većinom..Čarobni je napisao/la: ↑17 aug 2021, 12:03Šta je to "zajedničko" što odlikuje kritičare LGBT povorki?ina je napisao/la: ↑16 aug 2021, 18:05 U neki način i nema ogromne razlike.. to što ste sveli argument vezivajući i ratno stanje (što je priča za sebe.. i zna se ko je počinio genocid) je i treći par sandala..
Moram te ispravit', LGBT populaciju čine ljudi. Kritikovati ih ne znači biti protiv njih, jer kad kažeš "protiv njih", to je jako široka i, rekao bih, nemoguća kvalifikacija.
Takođe, reći da ljudi, koji kritikuju LGBT povorku, imaju dosta toga zajedničkog je takođe preširoka kvalifikacija, da ne kažem da, kao argument, nema nikakvog smisla.
Kod nekih, nadriblana i bez ikakvog temelja, usađena mržnja.. Agresivnost, ogorčenost, ismijavanje, ponizavanje, maltretiranje..
Ne da mi se tražiti sad podatke brojki samoubojstva homo omladine (čak i u naprednijim zemljama) koja je nehumano tretirana od strane (nevaspitanih) vršnjaka samo zato jer su homo.
One plakate, svakakva prozivanja (nisu normalni, bolesni su i bla bla) poteškoće funkcionalnosti u svim društvenim sferama kojim su podloženi (mnogi bi ih baš lahko zaposlili.. aha) Imamo mi i prečih problema itd
Su manifestacije tolerancije? Ili je kritički osvrt ipak nešto drugo..
I zašto se pojedini od vas ovdje osjećaju toliko direktno prozvani.. Ako si/ste samo kritički nasađeni nema potrebe da se toliko euforično vrtite..
0
Neka ljubav caruje..
Iznesem par kritika na račun povorke i, evo, od nekog, ko me uopšte ne poznaje, saznadoh da je to iz straha, usađene mržnje, agresivnosti, ogorčenosti, sa ciljem ponižavanja, ismijavanja i maltretiranja, sa niskim ili nepostojećim stepenom tolerancije.ina je napisao/la: ↑17 aug 2021, 15:28Nizak ili nepostojeći stepen tolerancije..i strah.. kao prvo i većinom..Čarobni je napisao/la: ↑17 aug 2021, 12:03
Šta je to "zajedničko" što odlikuje kritičare LGBT povorki?
Kod nekih, nadriblana i bez ikakvog temelja, usađena mržnja.. Agresivnost, ogorčenost, ismijavanje, ponizavanje, maltretiranje..
Ne da mi se tražiti sad podatke brojki samoubojstva homo omladine (čak i u naprednijim zemljama) koja je nehumano tretirana od strane (nevaspitanih) vršnjaka samo zato jer su homo.
One plakate, svakakva prozivanja (nisu normalni, bolesni su i bla bla) poteškoće funkcionalnosti u svim društvenim sferama kojim su podloženi (mnogi bi ih baš lahko zaposlili.. aha) Imamo mi i prečih problema itd
I zašto se pojedini od vas ovdje osjećaju toliko direktno prozvani.. Ako si/ste samo kritički nasađeni nema potrebe da se toliko euforično vrtite..
Pitaju me zašto se osjećam prozvanim ja ili bilo ko, ko se usudi uputit' bilo kakvu kritiku na račun LGBT povorke - ma onako, mora da umišljamo kad pročitamo da je neko nama prišio sve te pogane etikete.
0
Bilo kakve kritike mogu imati i mjesta, ako se nepovrsno obrazlože...Čarobni je napisao/la: ↑17 aug 2021, 15:38Iznesem par kritika na račun povorke i, evo, od nekog, ko me uopšte ne poznaje, saznadoh da je to iz straha, usađene mržnje, agresivnosti, ogorčenosti, sa ciljem ponižavanja, ismijavanja i maltretiranja, sa niskim ili nepostojećim stepenom tolerancije.ina je napisao/la: ↑17 aug 2021, 15:28
Nizak ili nepostojeći stepen tolerancije..i strah.. kao prvo i većinom..
Pitaju me zašto se osjećam prozvanim ja ili bilo ko, ko se usudi uputit' bilo kakvu kritiku na račun LGBT povorke - ma onako, mora da umišljamo kad pročitamo da je neko nama prišio sve te pogane etikete.
Reći ja sam protiv.. neka ih u svoja četiri zida.. nema logičnog osvrta (za mene)
I pretjeruješ i doživljavaš lično (iz sebi poznatih razloga)..
Pročitaj moje komentare smirenije.. I ne treperi žrtvu..
Nisam se jednom našla u razgovoru s ljudima koji su protiv homoseksualaca ili su samo kritički povedeni..
0
Neka ljubav caruje..
U životu nisam sreo čovjeka koji je "protiv homoseksualaca", a sumnjam da takav čovjek i postoji. To su ljudi, kako biti protiv njih? Možemo se slagat' u vezi stotinu ideja, a kositi se oko 10, kao sa svakim drugim, međutim, kad je LGBT propaganda u pitanju, njihov krevet se gura u prvi plan za svaku argumentaciju, pogotovo tamo gdje mu nije mjesto, pa čak i kad seljaka upozoriš da ne baca smeće po ulici, on vadi svoj krevet i maše ti njime ispod nosa, ti si homofob(homofobija-izmišljena dijagnoza) i protiv si homoseksualaca, šta god to značilo.ina je napisao/la: ↑17 aug 2021, 16:03Bilo kakve kritike mogu imati i mjesta, ako se nepovrsno obrazlože...Čarobni je napisao/la: ↑17 aug 2021, 15:38
Iznesem par kritika na račun povorke i, evo, od nekog, ko me uopšte ne poznaje, saznadoh da je to iz straha, usađene mržnje, agresivnosti, ogorčenosti, sa ciljem ponižavanja, ismijavanja i maltretiranja, sa niskim ili nepostojećim stepenom tolerancije.
Reći ja sam protiv.. neka ih u svoja četiri zida.. nema logičnog osvrta (za mene)
I pretjeruješ i doživljavaš lično (iz sebi poznatih razloga)..
Pročitaj moje komentare smirenije.. I ne treperi žrtvu..
Nisam se jednom našla u razgovoru s ljudima koji su protiv homoseksualaca ili su samo kritički povedeni..
U tom kontekstu, itekako ima smisla reći im da svoju sobu i krevet zadrže za sebe.
0