Hoću da kažem! (2020. - 2025.)

Truć, trač, bla, bla...
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8301

Re: Hoću da kažem!

Post Postao/la Bella_ »

smajlic je napisao/la: 23 okt 2022, 00:57 slika

slika

:keke

pa dobro curice, pa gdje si ti?
‘bem mu, neznam da li mi se pričinjava ili si stvarno došla nama :oho
1
1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10186

Post Postao/la WhiskeyPete »

Crvena Nit je napisao/la: 23 okt 2022, 08:37
SmokingMan je napisao/la: 22 okt 2022, 20:10 Pa šta da ti kažem, moj život je u biti manje više isti kao kod većine, razlika je u nijansama. Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem. Opet, kako je vrijeme, svima su oči usmjerene na istok, ljudi su napeti, svi čekaju da se desi nesšto veliko, a ja opet samo znam da ljubav možeže, ako ne spasiti svijet, makar ga učiniti podnošljiviji za življenje.
Kojom putanjom očekuješ dolazak svoje sreće?
Nema realne putanje kojom bi došla i kojom bi otišla, osim ako mi to ne zahtjevamo kao neki uslov, dajući joj ne tako rijetko pogrešno značenje. Jednom dijelom nam je konzumerizam pružio lapezu hiperprodukcije sreće, kako bi čovjek svojom rastresenom pažnjom brzo "skakao" sa jednog željenog objekta na drugi, sve dok ne bi shvatio obesmišljenost ljudske sreće naspram smisla kojem se okreće kada razočaranost kod osobe dosegne svoj vrhunac zamora od kompetativnosti sa okolinom.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Čim mama završi sa fizikalnim eto me kod vas @smajlic Nadam se da u srijedu završava....To bi onda moga obiti weekend, Subota najvjerovatnije. :jupi :sret
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Danny
Player
Player
Reactions: 12444

Post Postao/la Danny »

smajlic je napisao/la: 23 okt 2022, 00:57 slika

slika

:keke
smajlic :ljubi
1
1 slika
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
storm
Administrator
Reactions: 38023

Post Postao/la storm »

toxic je napisao/la: 22 okt 2022, 19:31 Odes, ne valja, zapalis na drugu stranu, bas te briga.
Gde je koncert?

Ja sam prosli vikend bila na koncertu Bryan Adamsa (pokusaj #2) ... jos uvek me drzi odusevljenje 🥰
Čovječe :lupa
Otišao sam sa dozom skepse, pogotovo jer sam prije par mjeseci bio na metallici...
Počelo je loše, jer je bilo tehničkih problema, što je bilo na organizatoru, koliko se razumijem, a brijem da se razumijem :oo
Ali onda :russ
Ubise, razvalise... Odradili su opus prva 4 albuma besprijekorno, dobra energija i komunikacija sa publikom...
Tonac se malo lovio, ali je nakon 3 pjesme bio fin sound. Što je logično, jer tonska proba u praznom klubu, i nakon što je krcato pun, nisu isti zvukovi... Svi članovi na visini zadatka, točni, precizni, basist je životinja jedna :D
Fascinantna je sličnost frontmena i Hetfielda...
Baš je izgledalo, kao da sam u nekom klubu u okolini san Francisca :klanja
IMG-8012374ed99b189fd17a81d7ce66eb06-V.jpg
4
1 slika 1 slika 2 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

SmokingMan je napisao/la: 23 okt 2022, 09:09
Crvena Nit je napisao/la: 23 okt 2022, 08:37

Kojom putanjom očekuješ dolazak svoje sreće?
Nema realne putanje kojom bi došla i kojom bi otišla, osim ako mi to ne zahtjevamo kao neki uslov, dajući joj ne tako rijetko pogrešno značenje. Jednom dijelom nam je konzumerizam pružio lapezu hiperprodukcije sreće, kako bi čovjek svojom rastresenom pažnjom brzo "skakao" sa jednog željenog objekta na drugi, sve dok ne bi shvatio obesmišljenost ljudske sreće naspram smisla kojem se okreće kada razočaranost kod osobe dosegne svoj vrhunac zamora od kompetativnosti sa okolinom.
Tvoje riječi:”Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem."

Da li sam dobro razumjela, ti si ipak sebe uvjerio da život sa djevojkom ni ne bi bio usrećio jer te isti ne bi obogatio!? Iskreno, ovakav stav mi je teško razumjeti.
0
neodoljivi
Moderator
Moderator
Reactions: 3933

Post Postao/la neodoljivi »

Crvena Nit je napisao/la: 23 okt 2022, 12:00
Da li sam dobro razumjela, ti si ipak sebe uvjerio da život sa djevojkom ni ne bi bio usrećio jer te isti ne bi obogatio!? Iskreno, ovakav stav mi je teško razumjeti.
Pusti ba smokinga nego reci jesi li se ti udala?
3
2 slika 1 slika
vjesticanametli
PRObehar
PRObehar
Reactions: 13978

Post Postao/la vjesticanametli »

nije valjda luda 😂😂

trening odraDZen 🥳
3
2 slika 1 slika
neodoljivi
Moderator
Moderator
Reactions: 3933

Post Postao/la neodoljivi »

Kontam ako nema bosankso drzavljanstvo da joj podvalim. Oliti umetnem
3
3 slika
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 25059

Post Postao/la Lana »

Sad zakljucajte vrata da nam smajlic opet ne pobjegne :keke
@smajlic @toxic @Crvena Nit i ostali :sret
Dobro nam dosli :srce
4
3 slika 1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Post Postao/la toxic »

storm je napisao/la: 23 okt 2022, 10:20 Čovječe :lupa
Otišao sam sa dozom skepse, pogotovo jer sam prije par mjeseci bio na metallici...
Počelo je loše, jer je bilo tehničkih problema, što je bilo na organizatoru, koliko se razumijem, a brijem da se razumijem :oo
Ali onda :russ
Ubise, razvalise... Odradili su opus prva 4 albuma besprijekorno, dobra energija i komunikacija sa publikom...
Tonac se malo lovio, ali je nakon 3 pjesme bio fin sound. Što je logično, jer tonska proba u praznom klubu, i nakon što je krcato pun, nisu isti zvukovi... Svi članovi na visini zadatka, točni, precizni, basist je životinja jedna :D
Fascinantna je sličnost frontmena i Hetfielda...
Baš je izgledalo, kao da sam u nekom klubu u okolini san Francisca :klanja

IMG-8012374ed99b189fd17a81d7ce66eb06-V.jpg
Pa, tako je najbolje, kad odes s dozom skepticnosti ili bez ikakvih ocekivanja, pa se odusevis.
Nisam juce uspela videti snimak sto si postavio, sad cu ...
najbitnije da je tebi bilo dobro :jupi
1
1 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

Lana je napisao/la: 23 okt 2022, 15:08 Sad zakljucajte vrata da nam smajlic opet ne pobjegne :keke
@smajlic @toxic @Crvena Nit i ostali :sret
Dobro nam dosli :srce
Samo neka je kljuc u sigurnim rukama i nema da mrda :hehe

hvala Lanci :cvijece
kako si ti?
2
1 slika 1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Tox, kada će fotorgrafije sa raznih safarija? Mene maloprije policija otjerala od aerodroma. :keke
4
1 slika 2 slika 1 slika
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

Pa, sto?
Nije valjda da su mislili da ugrozavas neciju sigurnost? :)

E, i nemam neke aman avanturisticke fotke, sve je uglavnom usputno s hikinga, a ako su nedostajale fotke neba, ptica i sumetina aktiviracu temu opet :oo
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

toxic je napisao/la: 23 okt 2022, 16:17 Pa, sto?
Nije valjda da su mislili da ugrozavas neciju sigurnost? :)

E, i nemam neke aman avanturisticke fotke, sve je uglavnom usputno s hikinga, a ako su nedostajale fotke neba, ptica i sumetina aktiviracu temu opet :oo
Mnogi moraju imati godišnju dozvolu, a pojedini aerodromi imaju posmatracke zone za fotkanje. Neki aerodromi su ih kasnije ukinuli zbog sigurnosti. U HR se moraš najaviti za fotkanje i tražiti odobrenje.
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

neodoljivi je napisao/la: 23 okt 2022, 14:27
Pusti ba smokinga nego reci jesi li se ti udala?
Nisam još :kriv
3
1 slika 2 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

SmokingMan je napisao/la: 23 okt 2022, 09:09

Tvoje riječi:”Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem."

Imao sam namjeru da napišem baš opširan komentar, nikako mi se nije dalo, a drugi razlog je da niko to i ne bi ni čitao. Ovo ispod je samo neka 1/20 od sveobuhvatnog opisa....

Jednostavno, ne bi me dotična osoba učinila sretnijom, a ako bi ona sama po sebi bila nosilac sreće koja mi samo subjektivno nedostaje, onda bi se mogla smatrati predmetom želje. Što u određenim okolnostima može prerasti u nešto oko čega se posesivnost razvija, a posljedično u nepodnošljivi odnos pun netolareancije i napetosti, mada ljubav zahtjeva opuštenost, spontanost i odsustvo strepnje od onoga što će se, po pitanju odnosa dvaju bliskih osoba, desiti u budućnosti.

Izvorište zadovoljstva bi normativno trebalo da egzistira u samom čovjeku, kao putokaz smislu nejgovog življenja i da ostvaranje zadovoljstva ne leži u onome što vidimo kao naslijedni društveni pattern. Po kojem iz generacije u generaciju čovjek stvara model idealnog načina življenja i dostizanja što je moguće većeg broja užitaka. Smatrajući ih pri tome okolnostima koji vode do onoga što je njegovim čulima prepoznatljivo kao dobar osjećaj, krunisam euforijom, uslovljenom stalnim stimulisanjem iz njegove neposredne okoline, bilo da su to materijalne stvari ili ljudski nagoni.
0
Zaključano

Natrag na “Parlaonica”