Hoću da pitam..

Truć, trač, bla, bla...
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10152

Re: Hoću da pitam..

Post Postao/la WhiskeyPete »

@toxic

Čujem neki dan belaj u Canadi, haman kako prenose mediji najmanje milion ljudi je ostalo bez struje, i odmah si mi ti naumpala. Nila neka ledena kiša popraćena jakim vjetrom.

Nisam nigdje išao dalje iz kotline, relatvino loše vrijeme, vratila se zima, otpali svi izleti. barem za polovinu Aprila. Ostaje planirano, i vrijeme da se bolje organizujem.

Služi me aparatić fino, moram samo kupiti još jednu bateriju, uz to drug mi je posudio i Zuiko 17mm Pancake f/2.8, neki dan mu govorim da je ovaj hamah idealan za astrografije, iako je on 34.mm na ovom 4/3 senzoru (faktor x2). Ima nikonov adapter tako da ću nikonove objektive moći koristiti, makar manual. Napokon da imam jedan mirrorless za džepa, doduše Nikon ostaje moj prioritet, a pred kraj godine, nadam se, dolazi i D7100, bio bi i sada da nemam troškova za balkona. :keke

Volio bih s'vremena na vrijeme da ukradem portret neke djevojke koja nije našminkana, onako dok me ne vidi da stvar završim krišom. Ljudi su, barem po mom nekom viđenju, ljepši spontaniji, pogotovo kada obavljaju neke trivijalne sitnice. Ima na par lokacija u Sarajevu, gdje još snimam situaciju. Trenutak opuštenosti je prilika da ljudi budu onakvi kakvi jesu, pogotovo ako je još neki par, pa se na javnoj površini prepuste urođenim nježnim emocijama. Nema u takvim stvarima po meni ništa nastrano, osim užitka u kadru koji ima svoju priču, a ključi momenti su sitni detalji, od držanja ruku, unakrsni pogledi, i slično. Eto neka @storm da neki naputak kako manje unaprijed misliti na neugodnosti koje se tu i tamo isprepliću u glavama pojedinaca. :keke

Dodao sam ga odmah.

A evo i moj acc, pa ko hoće neka doda, nije zbog lajkova, ne tagujem skoro nikada fotografije, ovo je više neki moj skučeni svijet, dopisujem se sa ljudima, zbijam šale, volim 21.century humor i sl. :keke

Moram prestati upladovati png, kompresuje mi previše detalje, a ja to s vremena na vrijeme zaboravim. :keke

https://www.instagram.com/zijaddzehovic/?hl=hr

O da, postoji vrjeovatnoća da ću i snimati nešto u skorije vrijeme, naučio sam u Premiere Pro kako mogu uraditi post produkciju, to bi moglo biti vjerovatno ono što planiram sada kada bude lijepo vrijeme za astro, i sl.
2
2 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
neodoljivi
Moderator
Moderator
Reactions: 3933

Post Postao/la neodoljivi »

Farbaju li se jajca? Ili su već ofarbana? Farbanje karminom nije uračunato u pitanje i odgovore.
2
2 slika
storm
Administrator
Reactions: 38022

Post Postao/la storm »

toxic je napisao/la: 08 apr 2023, 21:32
SmokingMan je napisao/la: 27 mar 2023, 18:49 @toxic podijelimo nemar na 1/2, pola meni, pola tebi. :keke
Dajem ti primjer da malo ljude iz daljine fotografišešm onako discrete. Ako ti nije, kao meni, malo neugodno, ne bi li bacili po instiktu pogled na mene. :D

Sada je vrijeme buđenja livade, ali mi nekako nedostaje mak, eh da traje makar 2 mjeseca, ne zadržava se prokletinja dovoljno dugo da ga nasamarim. Neko bi sa strane rekao da volim opijate kroz boju maka. :D Nine, nego to ti je revolucionarni cvijet, samo što kod nas nedostaje tog revolucionarističkog duha.

Proslijedi, možda, ali možda ga znam, cibni link, možda mi bude i od koristi po pitanju izleta. Sutra sam trebao ići u Dejćiće, ali djaba, kiša sve do subote. Snijeg na Crepoljskom se otopio skoro sav, tako da astro izlet je vjerovatno moguć u narednih 10.tak dana. Prvo Trebević, pa onda prema ovom drugom odredištu.

I da, zbog nedostataka fotografija nekih bitnih lokacija za tuirizam u narednih nekoliko mjeseci (nadam se ) ću ažurirati neke kote na google maps.

I da, evo ga dobio na poklon (POLOVAN) danas + objektiv Olympus Digital 35.mm f/2.8. + grip :sret
Svaka cast, da uzivas u novoj igracki i sto vise kvalitetnih klikova da napravis :toxi
Jesi uspeo otici na izlet? Racunam, vec je proslo desetak dana : )

Ne znam kako je za linkove, pod ovim je userom @wildandfreebih, zove se Mersed.
Javi jesi pronasao.

E, sad... sto se tice fotografisanja, ja inace ne volim ljude u kadru, al' neke fotografije prosto izgledaju bolje kad je covek subjekt na istoj. Imam slican problem kao i ti, bez obzira sto je javno mesto i nema zabrane fotografisanja, postoji neka doza neprijatnosti kad okrenem objektiv prema osobi, a doticni/a to primeti :hehe pre bih brze bolje okrenula objektiv, skrenula pogled, sad sam se malo ispraksala, pa i ako osoba primeti ja ostanem u istom polozaju i pravim se da fotkam nesto drugo u tom smeru. @storm i ja smo onomad bas o tome pricali, ne znam da nema on neku novu taktiku da nam predlozi? :oo

To s makom je super fora ako ga je puna livada, isto kao i polja lavande, suncokreta, tulipana. Lepo je, al' precesto kao subjekt na fotkama, pa meni licno i ne izaziva neku zelju za fotografisanjem. Al' to je vec stvar licne preferencije.

Javi gde se mogu videti fotke, ako postavljas :opa

p.s. sorry sto mi dugo treba da odgovorim :sram
Nemam neku novu taktiku, samo sam još bezobrazniji :valja
A ono nezainteresiranost je najbolja obrana hehe... Nekad procijenim da je osoba oke, pa dignem palac, nasmijem se, i samo prodju...
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25327

Post Postao/la Russki »

@Malena šta ima u Koldingu brt?
0
abysmal depths are flooded
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6694

Post Postao/la radostan dan »

@Russki brte, farbaš li ti šta?
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

radostan dan je napisao/la: 09 apr 2023, 16:47 @Russki brte, farbaš li ti šta?
kako da ne

ofarbo sinoć litar ljutog i to s bismiletom

još me glava boli
3
3 slika
neodoljivi
Moderator
Moderator

Koji jezik se zove maternji?
IMG-cc2f4bca29de515d5a8569233cd3aed5-V.jpg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Malena
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 7806

Post Postao/la Malena »

Russki je napisao/la: 09 apr 2023, 14:58 @Malena šta ima u Koldingu brt?
Brt svega :zaljub
Legoland, ZOO, more, jezera, dvorci... Ma noge mi se u guzicu uvukle. Sutra još šoping i hajmo kući.
2
2 slika
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Malena je napisao/la: 10 apr 2023, 21:56
Russki je napisao/la: 09 apr 2023, 14:58 @Malena šta ima u Koldingu brt?
Brt svega :zaljub
Legoland, ZOO, more, jezera, dvorci... Ma noge mi se u guzicu uvukle. Sutra još šoping i hajmo kući.
Oooo da.
Ja sam 2002 godine bio u Somerlandu. Bio kod tetke u Danskoj. Uživancija. Posebno sa čamcem kada smo išli, a sa strane iskaču ko fol svakakve životinje. Na kraju prolaziš pored king konga veličine jedne kuće. Naravno životinje nisu prave.
0
neodoljivi
Moderator
Moderator

Kakva je danas guzva u gradu? Nevidjeno! Da nije kakav Bajram/Vaskrs/ Uskrs sutra? Ili Hanuka. Ili Djurdjevdan
2
2 slika
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 25051

Post Postao/la Lana »

neodoljivi je napisao/la: 12 apr 2023, 15:59 Kakva je danas guzva u gradu? Nevidjeno! Da nije kakav Bajram/Vaskrs/ Uskrs sutra? Ili Hanuka. Ili Djurdjevdan
Sto pitas?
Da nisi kasnio mozda gdje :heidi2
2
1 slika 1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
neodoljivi
Moderator
Moderator

Nesto vala kontam jel ovo vec poletio? :hehe
20230423_120853.jpg
Eto valja mi se spremati :sret
2
2 slika
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 25051

Post Postao/la Lana »

neodoljivi je napisao/la: 23 apr 2023, 13:15 Nesto vala kontam jel ovo vec poletio? :hehe
20230423_120853.jpg

Eto valja mi se spremati :sret
Do sad si trebao i da poletis :toxi
1
1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27203

Post Postao/la Heidi »

Samo nek liniju za Tuzlu ne diraju 🥰
2
1 slika 1 slika
Malena
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 7806

Post Postao/la Malena »

A šta je sa radionom, jel to više ne sviramo?
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 11093

Post Postao/la MunDzi »

Sta mi se jede? :ovaj
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

brt @radostan dan kad si zadnji put ovu naguzio?
IMG_20230429_103631.jpg
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Parlaonica”