Čujem neki dan belaj u Canadi, haman kako prenose mediji najmanje milion ljudi je ostalo bez struje, i odmah si mi ti naumpala. Nila neka ledena kiša popraćena jakim vjetrom.
Nisam nigdje išao dalje iz kotline, relatvino loše vrijeme, vratila se zima, otpali svi izleti. barem za polovinu Aprila. Ostaje planirano, i vrijeme da se bolje organizujem.
Služi me aparatić fino, moram samo kupiti još jednu bateriju, uz to drug mi je posudio i Zuiko 17mm Pancake f/2.8, neki dan mu govorim da je ovaj hamah idealan za astrografije, iako je on 34.mm na ovom 4/3 senzoru (faktor x2). Ima nikonov adapter tako da ću nikonove objektive moći koristiti, makar manual. Napokon da imam jedan mirrorless za džepa, doduše Nikon ostaje moj prioritet, a pred kraj godine, nadam se, dolazi i D7100, bio bi i sada da nemam troškova za balkona.
Volio bih s'vremena na vrijeme da ukradem portret neke djevojke koja nije našminkana, onako dok me ne vidi da stvar završim krišom. Ljudi su, barem po mom nekom viđenju, ljepši spontaniji, pogotovo kada obavljaju neke trivijalne sitnice. Ima na par lokacija u Sarajevu, gdje još snimam situaciju. Trenutak opuštenosti je prilika da ljudi budu onakvi kakvi jesu, pogotovo ako je još neki par, pa se na javnoj površini prepuste urođenim nježnim emocijama. Nema u takvim stvarima po meni ništa nastrano, osim užitka u kadru koji ima svoju priču, a ključi momenti su sitni detalji, od držanja ruku, unakrsni pogledi, i slično. Eto neka @storm da neki naputak kako manje unaprijed misliti na neugodnosti koje se tu i tamo isprepliću u glavama pojedinaca.
Dodao sam ga odmah.
A evo i moj acc, pa ko hoće neka doda, nije zbog lajkova, ne tagujem skoro nikada fotografije, ovo je više neki moj skučeni svijet, dopisujem se sa ljudima, zbijam šale, volim 21.century humor i sl.
Moram prestati upladovati png, kompresuje mi previše detalje, a ja to s vremena na vrijeme zaboravim.
https://www.instagram.com/zijaddzehovic/?hl=hr
O da, postoji vrjeovatnoća da ću i snimati nešto u skorije vrijeme, naučio sam u Premiere Pro kako mogu uraditi post produkciju, to bi moglo biti vjerovatno ono što planiram sada kada bude lijepo vrijeme za astro, i sl.

1