Hoću da kažem!
Re: Hoću da kažem!
Nikad nigdje u životu nije zakasnio al’ tu noć ga nije izvadio na vrijeme.
I sad ja moram gledati da ne zakasnim na posao.
Yebalo ih i more i vino…
I sad ja moram gledati da ne zakasnim na posao.
Yebalo ih i more i vino…
4
1
3
3
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Nisam govirio o ubistvu, ima elegantnijih i manje agresivnih metoda da nekog zavrsis, recimo odsjeces koji prst, ruku, nogu, nista tako strasno a posaljes poruku, hajd da vidim ko ce stistnuti da te tuzi.
A tesko naci advokata danas, das mu samo par miliona na kafu i nosa te ko malo vode na dlanu.
2
1
1
1
jutrooo
nismo
a viiiii
nismo
a viiiii
3
1
1
1
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
mene svaka koscica boli
k'o da sam na kamenju spavala
k'o da sam na kamenju spavala

1
1
petak - trep - ponedeljak
3
1
1
1
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

biljezimo zadnje minute voljene fotelje 
ali hej, dvije macke a izdrzala je 7 mjeseci
ali hej, dvije macke a izdrzala je 7 mjeseci
3
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Dobro vam jutro
Meni zima nije dosadila. A vama?
Meni zima nije dosadila. A vama?
3
1
2
2
Tražili smo se po prethodnim životima
Ubjeđivao mene jednom davno drug da je ovo pjesma protiv Britanaca.
Jednostavno, nije istina.
Pjesma je nastala nakon terorističkog napada IRA u kojem su poginula dva dječaka. I izričito je anti-IRA. Dolores (RIP) je zbog toga naišla na osudu u nekim krugovima u obje Irske odmah nakon što je pjesma objavljena. Danas, pjesma je prihvaćena među Ircima, skoro kao i nacionalna himna. U pjesmi, Dolores koristi specifičan vid irskog naricanja na sahranama, pogotovo kad umru djeca. Zato možda i jedna od ako ne najboljih ali sigurno najoriginalnijih i najemotivnijih vokalnih izvedbi u zadnjih nekoliko decenija. I zato je i kulturološki fenomen. Moja prijateljica, Irkinja samo porijeklom, uvijek je bila u suzama kad čuje ovu pjesmu. Ne umire nikad korijenje u tebi, I guess.
Pjesma je postala i simbol antiratnog protesta. Dolores je na koncertima često posvećivala ovu pjesmu Bosni i Hercegovini i Sarajevu specifično. Koga zanima, the Cranberries su imali i pjesmu Bosnia na jednom od albuma.
Jednostavno, nije istina.
Pjesma je nastala nakon terorističkog napada IRA u kojem su poginula dva dječaka. I izričito je anti-IRA. Dolores (RIP) je zbog toga naišla na osudu u nekim krugovima u obje Irske odmah nakon što je pjesma objavljena. Danas, pjesma je prihvaćena među Ircima, skoro kao i nacionalna himna. U pjesmi, Dolores koristi specifičan vid irskog naricanja na sahranama, pogotovo kad umru djeca. Zato možda i jedna od ako ne najboljih ali sigurno najoriginalnijih i najemotivnijih vokalnih izvedbi u zadnjih nekoliko decenija. I zato je i kulturološki fenomen. Moja prijateljica, Irkinja samo porijeklom, uvijek je bila u suzama kad čuje ovu pjesmu. Ne umire nikad korijenje u tebi, I guess.
Pjesma je postala i simbol antiratnog protesta. Dolores je na koncertima često posvećivala ovu pjesmu Bosni i Hercegovini i Sarajevu specifično. Koga zanima, the Cranberries su imali i pjesmu Bosnia na jednom od albuma.
3
1
2
2
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 09 feb 2026, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
Tražili smo se po prethodnim životima