Djeca iz mijesanih brakova

Funkcioniranje društva, navike, kultura ophodjenja, pa i deviacije...
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31151

Re: Djeca iz mijesanih brakova

Post Postao/la hani_jong_un »

Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 21:53
Miss Y. je napisao/la: 18 maj 2021, 21:20 Ja bih Dino.
Bas je divno ime i ima ga na obje strane, a moderno i ne liči na ime za cuku.
A Daris ili Dario?
daris 🤢
0
1811
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 22:00
Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 21:51

Kome se pravdala?

Problem je osobne prirode, jer se osjeća da se mora netkome bespotrebno pravdati.
pravdala se u nekoj tv emisiji,objasnjavajuci da imai jevrejske i pravoslavne i muslimanske korjene. Osjetila se nelagoda.
Imam i ja, o time uvijek pričam sa oduševljenjem.

Ona je političarka, čudi me da ne zna kako se postaviti u vezi takvih pitanja od strane javnosti.
0
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 22:01
Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:59

Pa neke nespojivosti uzrokovane vanjskim utticajima na nasu vezu u zacetku uspjesno smo rijesili, nadam se da cemo uspjeti svojedijete odgajati u duhu covjekoljublja prije vjerske pripadnosti.
Vrlo lijepo! Oduševljena sam. 😊
Hvala. Ja sam odrasla medju razlicitim religijama a Iskra mi je najbolja prijateljica, od nje sam dosta naucila i vidjela sta je to Islam i sta znaci u tom svom nekom punom smislu kad sam posjetila njenu domovinu .
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

@storm znas li cega sam se sjetila? Iskrine rodjake i hvala bogu da dedo nije ziv :D
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 21:59
Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 21:58

Pa rekao bih društveno, ali je prvenstveno političko, i onda sve to malo pomiješano.
To je njena greška jer se ne zna postaviti.
Teško se je postaviti kad imaš ustav kakav imaš, političko okruženje kakvo imaš, i istoriju države kakvu imaš.

Može ona privatno misliti šta hoće, i da je nije briga za mnogo stvari, međutim, ona je gradonačelnik glavnog grada u veoma komplikovanoj državi.

Treba tu dodati i da je član neke stranke, što je još jedan dio njenog okruženja. Kao političar, imaš razne uloge da obavljaš ionako, a dodatna je otežavajuća okolnost i skorija istorija i grada i države.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 22:05
Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 22:01

Vrlo lijepo! Oduševljena sam. 😊
Hvala. Ja sam odrasla medju razlicitim religijama a Iskra mi je najbolja prijateljica, od nje sam dosta naucila i vidjela sta je to Islam i sta znaci u tom svom nekom punom smislu kad sam posjetila njenu domovinu .
Prelijepo. Shvatila sam da poznaješ Iskru, ali nisam znala koliko ste bliske.
Misliš Katar? I kako ti se dopao? Šta misliš o životu u šerijatskog državi i pod šerijatskim pravilima?
0
A sad adio :sara
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 22:08
Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 21:59

To je njena greška jer se ne zna postaviti.
Teško se je postaviti kad imaš ustav kakav imaš, političko okruženje kakvo imaš, i istoriju države kakvu imaš.

Može ona privatno misliti šta hoće, i da je nije briga za mnogo stvari, međutim, ona je gradonačelnik glavnog grada u veoma komplikovanoj državi.

Treba tu dodati i da je član neke stranke, što je još jedan dio njenog okruženja. Kao političar, imaš razne uloge da obavljaš ionako, a dodatna je otežavajuća okolnost i skorija istorija i grada i države.
A odakle pišem , šta misliš !?

Nije ništa teško kad imaš stav.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 22:11
Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 22:08

Pa jesi li ti političarka?

Pričaš o dvije potpuno različite stvari.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Moraćemo otvoriti jednu temu o Kataru. Da nam @Iskra i @Endzi priblize taj život. Svojim upisima, ličnim doživljajima i slikama. Hoćete djevojke? 😊
2
2 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 22:12
Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 22:11

Tvrdiš nešto što ipak ne znaš dovoljno.

Kome se ona opravdavala?
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 22:14 Moraćemo otvoriti jednu temu o Kataru. Da nam @Iskra i @Endzi priblize taj život. Svojim upisima, ličnim doživljajima i slikama. Hoćete djevojke? 😊
Moj prijatelj arhitekt je živio pet godina , ali nije oduševljen.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 22:15
Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 22:14 Moraćemo otvoriti jednu temu o Kataru. Da nam @Iskra i @Endzi priblize taj život. Svojim upisima, ličnim doživljajima i slikama. Hoćete djevojke? 😊
Imam i ja i rodbine :)

Ali drugačije je stvari saznavati iz familijarnog/prijateljskog okruženja a drugačije ovako. Doha je divna.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 22:18
Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 22:15

Imam i ja i rodbine :)

Ali drugačije je stvari saznavati iz familijarnog/prijateljskog okruženja a drugačije ovako. Doha je divna.
Pa svako ima specifična iskustva.
0
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:25 Ono na sta nikada dosada nisam obratila paznju je nesto o cemu bas jako mnogo razmisljam, a to je da je danas lakse biti pravoslavac jevrej ili katolik , nego dijete iz mjesanog braka u Sarajevu. Kad je gradonacelnica Karic objasnjavala svoje porijeklo i korjene ja sam tocno osjetila da se ona na neki nacin pravda. Jeza me hvata od takvih stvari
Gledala sam, na face tv... Ne bih rekla da se pravdala, naprotiv, iznosila je to ponosno kao svoju prednost... I mnogi to upravo tako vide, i smatraju da je dobrim dijelom upravo zbog toga izabrana...
1
1 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Socrates
PRO behar
PRO behar

Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 22:14
Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 22:12

Kome se ona opravdavala?
Šta bona ne znam dovoljno?

Ja mislim da ti ne poznaš politiku dovoljno, pa pričaš o nečemu nepoznatom.

Joe Biden nekad zvuči kao da se opravdava jer mora misliti na milion različitih interesa unutar njegove stranke i nakon pokušaja državnog udara u januaru, a da ona neće zvučati tako nakon svega što se izdešavalo i još uvijek se dešava u BiH.

Ja mislim da ti živiš na nekom svom nebu. Politika je ozbiljna stvar. U BiH, ako se neko iz miješanog braka želi ozbiljno baviti politikom, mora progutati dosta toga. :zbunj
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 22:20
Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 22:14

Kome se ona opravdavala?
Šta bona ne znam dovoljno?

Ja mislim da ti ne poznaš politiku dovoljno, pa pričaš o nečemu nepoznatom.

Joe Biden nekad zvuči kao da se opravdava jer mora misliti na milion različitih interesa unutar njegove stranke i nakon pokušaja državnog udara u januaru, a da ona neće zvučati tako nakon svega što se izdešavalo i još uvijek se dešava u BiH.

Ja mislim da ti živiš na nekom svom nebu. Politika je ozbiljna stvar. U BiH, ako se neko iz miješanog braka želi ozbiljno baviti politikom, mora progutati dosta toga. :zbunj
Ne skreći sa teme.

Kome se ona opravdavala?

Netočno da mora, nemaš pojma!
0
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 22:09
Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 22:05

Prelijepo. Shvatila sam da poznaješ Iskru, ali nisam znala koliko ste bliske.
Misliš Katar? I kako ti se dopao? Šta misliš o životu u šerijatskog državi i pod šerijatskim pravilima?
Da, Katar. 3 mjeseca sam bila, dosta vidjela, nekih strasnih ogranicenja u smislu serijatskih odredbi nisam osjetila,osim u odjevanju i ponasanju najavnom mjestu. pokrij ramena,koljena,ne fataj se na ulici i super .
Sve ostalo nema neke velike razlike od Europe, nocni zivot ludilo. Toliko toga za vidjeti u smislu povijesnih znamenitosti , gostoprimstvo savrseno.
I ja sam mislila da su tamo neka stroga ogranicenja ,ogranicavanje slobode zena ali doista nije tako. Mozda tome doprinosi da je Katar krcat strancima, a oni vrlo uvazavaju strance u smislu upraznjavanja vjerskih sloboda recimo.
predivna zemlja kao i ljudi i mnogo slobodnija i liberalnija u odnosu na UAE ili S Arabiju, gdje recimo zene moraju uvijek biti upratnji muza i pokrivene , sta nije slucaj u Kataru.
Odgovori

Natrag na “Društvo”