Miss Y. je napisao/la: ↑24 feb 2021, 13:13
Fatih je napisao/la: ↑28 jan 2021, 15:54
Eto, Malena je bas lijepo odgovorila. Ne preporucuje se zatvaranje ociju u namazu. Sto se tice sedzde, tada je covjek najblizi Bogu, te se moze tada i doviti. Uglavnom, @Malena , aferim.
mislim da nije pitala za namaz vec učenje dove. Savjeti malene stoje, slazem se sa njima.
znam da je takodjer pokuđeno tzv.njihanje a dosta žena u dzamijama to vidim da rade, vjerovatno i muških al ne virim preko ograde
Uh, hvala ti na "dobrom oku". Naravno, kada se dovi mimo namaza, ne postoji nista sto sprjecava zatvaranje ociju. Ja poznajem jednom imama, koji skoro cijelu hutbu drzi zatvorenih ociju. Posto sam blizak sa njim, jednom sam ga pitao o tome. Isti odgovor je dao, kao sto je i ovdje slucaj - koncentracija. On sebi pripremi hutbu, ali ne zeli da cita, jer mu to, kako kaze, odvlaci paznju "sa srca".
Izvinjavam se na ovom previdu, nadam se da ce
@Bella_ biti u prilici da procita i ovo. Ne znam zasto sam pomislio i na namaz, a iz posta je jasno da nije pitala za to. Halalite.
Sto se njihanja tice, to je mekruh - pokudjeno, naravno. U namazu stojimo skruseno, bez tih stvari koje izgledaju kao da "padamo u trans". Mora se izbjegavati svaki nepotreban pokret.
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.