Pa znam to, ali ne mozes uporedjivati dijete koje ti je odrastalo u utrobi i zamjensko dijete koje ima tudje gene i nista tvoje, ako si ga usvojila samo iz razloga jer nisi mogla zaceti svoje. Humani ljudi usvoje napustenu djecu i pored svoje djece, i to je vec prava humanost na djelu, sasvim druga prica. Ne usvajanje jer ti zelis da imas tu igracku. I mnogi hetero se ne odluce da usvoje napusteno dijete i zive sa time.
Sarajevo Pride 2021
Re: Sarajevo Pride 2021
2
1
1
1
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6686
igracku...Ramzess je napisao/la: ↑13 aug 2021, 16:58Pa znam to, ali ne mozes uporedjivati dijete koje ti je odrastalo u utrobi i zamjensko dijete koje ima tudje gene i nista tvoje, ako si ga usvojila samo iz razloga jer nisi mogla zaceti svoje. Humani ljudi usvoje napustenu djecu i pored svoje djece, i to je vec prava humanost na djelu, sasvim druga prica. Ne usvajanje jer ti zelis da imas tu igracku. I mnogi hetero se ne odluce da usvoje napusteno dijete i zive sa time.
bojim se da cu se ruzno izraziti pa necu nastaviti o ovoj temi...
izvini sto poceh uopste...
2
2
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
- toxic
- Etablirani član

- Reactions: 10001
Tesko je na to odgovoriti...
jedno je sta mislimo i govorimo, a sasvim drugo kako reagujemo kad se nadjemo u tako nekoj situaciji.
Ja nemam nista protiv bilo koga ko zivi tim zivotnim stilom
Sto se tice same parade meni svejedno, ne tice me se, ali ima ogavnih i vulgarnih tu koji ni sami ne znaju sta zastupaju.
1
1
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
Da, igracku. Pitaj socijalnog radnika koji ocjenjuje podobnost parova koji zele da usvoje dijete i zasto vecina podnosioca zahtjeva na kraju budu odbijeni.smajlic je napisao/la: ↑13 aug 2021, 17:03igracku...Ramzess je napisao/la: ↑13 aug 2021, 16:58
Pa znam to, ali ne mozes uporedjivati dijete koje ti je odrastalo u utrobi i zamjensko dijete koje ima tudje gene i nista tvoje, ako si ga usvojila samo iz razloga jer nisi mogla zaceti svoje. Humani ljudi usvoje napustenu djecu i pored svoje djece, i to je vec prava humanost na djelu, sasvim druga prica. Ne usvajanje jer ti zelis da imas tu igracku. I mnogi hetero se ne odluce da usvoje napusteno dijete i zive sa time.
bojim se da cu se ruzno izraziti pa necu nastaviti o ovoj temi...
izvini sto poceh uopste...
Slucaj prvi - Mi bismo da usvojimo dijete jer ne mozemo da imamo svoje, pokusavali smo ... ali zelimo da budemo roditelji i da nekom djetetu pruzimo porodicu i ljubav, kao da je nase vlastito. Molimo vas da nam pomognete i izaberete dijete koje bi po vasem misljenju bilo najbolji izbor nas za njega a i njega za nas.
Slucaj drugi - Mi smo u braku vec dugo i misljenja smo da bi dijete pomoglo u ocuvanju naseg braka. Izabrali bismo onu djevojcicu sa plavim loknama jer mislimo da je preslatka i ljepsa od ostale djece.
Jesam li negdje pogrijesio?
1
1
I većini "normalnih" roditelja bi bilo zabranjeno da imaju djecu da im se podobnost za roditeljstvo ocjenjuje prije trudnoće od strane socijalnih radnika.
I to s pravom.
I to s pravom.
4
4
Tražili smo se po prethodnim životima
Podsjeti me na jednu staru sramotu
viewtopic.php?p=22813#p22813
1
1
Bas prije par sati pricao sa drugom, prica jednom nasem poznaniku umro otac ... poznanik je znao da ima jednog polubrata ... ali kako im je otac umro poceli se javljati sinovi i kceri njihovog oca za koje nisu znali na objave na fejsbuku, skupilo ih se 23-je sa svih strana ... :face
1
1
Ispade samo strejt ljudi imaju roditeljsli instinkt. Postoji sad mogucnost preko surogata imati djecu. Npr. ako su gej par , 2 muskarca, odluce da imaju 2 dijece npr. Prvo dijete bude bioloski od jednog, a drugo dijeye bioloski od drugog. Ili npr. Lezbejke, preko donora sperme, prvo jedna rodi a drugo druga. I to su njihova djeca sve, bioloska, ne usvojena. Ima znaci nacina, osim usvajanjaRamzess je napisao/la: ↑13 aug 2021, 16:58Pa znam to, ali ne mozes uporedjivati dijete koje ti je odrastalo u utrobi i zamjensko dijete koje ima tudje gene i nista tvoje, ako si ga usvojila samo iz razloga jer nisi mogla zaceti svoje. Humani ljudi usvoje napustenu djecu i pored svoje djece, i to je vec prava humanost na djelu, sasvim druga prica. Ne usvajanje jer ti zelis da imas tu igracku. I mnogi hetero se ne odluce da usvoje napusteno dijete i zive sa time.
1
1
Vidim da sam puno slova fulila ili pogrijesila, mrsko mi ispravljati a inace uvijek ispravim
1
1
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6686
ništa, sve se to ispegla u studiju kako treba...dmr je napisao/la: ↑13 aug 2021, 17:56
Podsjeti me na jednu staru sramotu
viewtopic.php?p=22813#p22813
[media]
[/media]
1
1
Pa moze to. Usvajanje je komplikovanije ...Ariel je napisao/la: ↑13 aug 2021, 19:11Ispade samo strejt ljudi imaju roditeljsli instinkt. Postoji sad mogucnost preko surogata imati djecu. Npr. ako su gej par , 2 muskarca, odluce da imaju 2 dijece npr. Prvo dijete bude bioloski od jednog, a drugo dijeye bioloski od drugog. Ili npr. Lezbejke, preko donora sperme, prvo jedna rodi a drugo druga. I to su njihova djeca sve, bioloska, ne usvojena. Ima znaci nacina, osim usvajanjaRamzess je napisao/la: ↑13 aug 2021, 16:58
0
Ja sam rekao da bih glasao za zakon koji će odrediti da li su ljudi uopšte kompatibilni da imaju dijete i uzgajaju ga.
Sa čim se sve susrećem u poslu (i životu), pa sva je sreća da sam onaj pištolj bacio u jezero.
Neke ljude jednostavno ne želim ni na ulici sresti, kad znam kako tretiraju svoju sopstvenu djecu.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
I moja velika podrška ljudima koji su LGBTQ.
Ova parada se tiče njihovih prava da ne budu šikanirani od društva samo zbog svoje seksualnosti.
Hoće li se hvatati za dojke i polne organe? Neće i ne bi trebali. Ne volim to vidjeti ni kod heteroseksualnih parova na javnim mjestima.
Hoće li vaša djeca imati “iskrivljenu” sliku o životu zbog ovoga?
Neće.
Ova parada se tiče njihovih prava da ne budu šikanirani od društva samo zbog svoje seksualnosti.
Hoće li se hvatati za dojke i polne organe? Neće i ne bi trebali. Ne volim to vidjeti ni kod heteroseksualnih parova na javnim mjestima.
Hoće li vaša djeca imati “iskrivljenu” sliku o životu zbog ovoga?
Neće.
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
ina je napisao/la: ↑13 aug 2021, 15:37To nije inače skupina budaletina i bolesnih, kako sebi neki individui umišljaju... Nego osobe koje tjeraju i žele svoja prava unatoč spoznaji gladi u svijetu (mi ostali pocrkasmo brineći za toMax je napisao/la: ↑13 aug 2021, 08:41
Mogul ja?
ma mogu...
Šta ko radi unutar svoja 4 zida spavaće sobe savršeno me ne interesuje, U BiH imamo daleko većih povreda prava svih građana, ne samo ove grupice.
Ovo je samo ispolitizirano i pogurano nevladinim sektorima a vlast u sarajevu objeručke prihvatila da pokaže kako je ovaj dio BiH otvoren i multikulti, zarad jeftinih poena prema MZ i svijetu...) ili bilo kakvih drugih prisutnih problematika jednog okruženja..
Vlast ni tebi/meni ne može zabraniti glas i udruženje jednoj nezadovoljnoj skupini.. Ako bi se koračalo po propisu zakona..
Ljudi hoće napredak dok neko treći samo kme kme
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
I say what I think, I think what I say
Max je napisao/la: ↑14 aug 2021, 07:54ina je napisao/la: ↑13 aug 2021, 15:37
To nije inače skupina budaletina i bolesnih, kako sebi neki individui umišljaju... Nego osobe koje tjeraju i žele svoja prava unatoč spoznaji gladi u svijetu (mi ostali pocrkasmo brineći za to) ili bilo kakvih drugih prisutnih problematika jednog okruženja..
Vlast ni tebi/meni ne može zabraniti glas i udruženje jednoj nezadovoljnoj skupini.. Ako bi se koračalo po propisu zakona..
Ljudi hoće napredak dok neko treći samo kme kme
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Podrška Pride - u 
Nadam se dostojanstvenoj povorci, bez ekstrema bilo koje boje...
Nadam se dostojanstvenoj povorci, bez ekstrema bilo koje boje...
0