Sarajevo Pride 2021

Prenosimo sa portala...
Odgovori
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Re: Sarajevo Pride 2021

Post Postao/la Ramzess »

smajlic je napisao/la: 13 aug 2021, 16:36
Ramzess je napisao/la: 13 aug 2021, 16:29
Pa bilo bi mi zao sto nece prozivjeti srecu roditeljstva, sto ce se uvijek osjecati neshvacenim i osudjivanim, i sto ce imati zivot tezim nego sto bi trebao biti. Ali se ne bih odrekao djeteta, nikada.
kako mislis nece prozivjeti srecu roditeljstva
postoji toliko nacina za dobijanje djece danas
jedan od njih je usvajanje...

a i hetero ljudima se moze desiti da ne dobiju "svoju" djecu...
Pa znam to, ali ne mozes uporedjivati dijete koje ti je odrastalo u utrobi i zamjensko dijete koje ima tudje gene i nista tvoje, ako si ga usvojila samo iz razloga jer nisi mogla zaceti svoje. Humani ljudi usvoje napustenu djecu i pored svoje djece, i to je vec prava humanost na djelu, sasvim druga prica. Ne usvajanje jer ti zelis da imas tu igracku. I mnogi hetero se ne odluce da usvoje napusteno dijete i zive sa time.
2
1 slika 1 slika
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6686

Post Postao/la radostan dan »

dmr je napisao/la: 13 aug 2021, 14:47
Ramzess je napisao/la: 13 aug 2021, 14:44

E ta ... na nju sam mislio. I pratio seriju ... :kriv

slika
mislim da je krajnje vrijeme da prestanes :keke

slika

1
1 slika
smajlic
Administrator
Reactions: 46036

Post Postao/la smajlic »

Ramzess je napisao/la: 13 aug 2021, 16:58

Pa znam to, ali ne mozes uporedjivati dijete koje ti je odrastalo u utrobi i zamjensko dijete koje ima tudje gene i nista tvoje, ako si ga usvojila samo iz razloga jer nisi mogla zaceti svoje. Humani ljudi usvoje napustenu djecu i pored svoje djece, i to je vec prava humanost na djelu, sasvim druga prica. Ne usvajanje jer ti zelis da imas tu igracku. I mnogi hetero se ne odluce da usvoje napusteno dijete i zive sa time.
igracku...
bojim se da cu se ruzno izraziti pa necu nastaviti o ovoj temi...
izvini sto poceh uopste...
2
2 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Post Postao/la toxic »

Ariel je napisao/la: 13 aug 2021, 15:52 Mene onako interesuje ovi sto pricaju da ne podrzavaju, ono daleko im kuca moja i tako to, sta bi uradili da saznaju da im je dijete pripadnik te skupine, da li bi ga istjerali iz kuce ili ga ipak prihvatili 🤔
Tesko je na to odgovoriti...
jedno je sta mislimo i govorimo, a sasvim drugo kako reagujemo kad se nadjemo u tako nekoj situaciji.

Ja nemam nista protiv bilo koga ko zivi tim zivotnim stilom :zbunj Nekoliko mojih poznanika su homoseksualci i ne gledam ih drugacije radi toga, niti ih smatram manje vredne zbog njihovog seksualnog izbora. Ali da nekad u buducnosti dozivim od svog deteta da ima sklonosti prema istom polu, verovatno bih tesko podnela :zbunj sto ne znaci da ne bih pokusala razumeti. Sta bi bilo kad bi bilo... Nadam se da necu doziveti :d

ina je napisao/la: 13 aug 2021, 15:37 To nije inače skupina budaletina i bolesnih
Sto se tice same parade meni svejedno, ne tice me se, ali ima ogavnih i vulgarnih tu koji ni sami ne znaju sta zastupaju.
1
1 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

smajlic je napisao/la: 13 aug 2021, 17:03
igracku...
bojim se da cu se ruzno izraziti pa necu nastaviti o ovoj temi...
izvini sto poceh uopste...
Da, igracku. Pitaj socijalnog radnika koji ocjenjuje podobnost parova koji zele da usvoje dijete i zasto vecina podnosioca zahtjeva na kraju budu odbijeni.

Slucaj prvi - Mi bismo da usvojimo dijete jer ne mozemo da imamo svoje, pokusavali smo ... ali zelimo da budemo roditelji i da nekom djetetu pruzimo porodicu i ljubav, kao da je nase vlastito. Molimo vas da nam pomognete i izaberete dijete koje bi po vasem misljenju bilo najbolji izbor nas za njega a i njega za nas.

Slucaj drugi - Mi smo u braku vec dugo i misljenja smo da bi dijete pomoglo u ocuvanju naseg braka. Izabrali bismo onu djevojcicu sa plavim loknama jer mislimo da je preslatka i ljepsa od ostale djece.

Jesam li negdje pogrijesio? :zbunj
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

I većini "normalnih" roditelja bi bilo zabranjeno da imaju djecu da im se podobnost za roditeljstvo ocjenjuje prije trudnoće od strane socijalnih radnika.

I to s pravom.
4
4 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35221

Post Postao/la dmr »

radostan dan je napisao/la: 13 aug 2021, 17:02
dmr je napisao/la: 13 aug 2021, 14:47

mislim da je krajnje vrijeme da prestanes :keke

slika

Podsjeti me na jednu staru sramotu :crni

viewtopic.php?p=22813#p22813
1
1 slika
:damir
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Socrates je napisao/la: 13 aug 2021, 17:30 I većini "normalnih" roditelja bi bilo zabranjeno da imaju djecu da im se podobnost za roditeljstvo ocjenjuje prije trudnoće od strane socijalnih radnika.

I to s pravom.
Bas prije par sati pricao sa drugom, prica jednom nasem poznaniku umro otac ... poznanik je znao da ima jednog polubrata ... ali kako im je otac umro poceli se javljati sinovi i kceri njihovog oca za koje nisu znali na objave na fejsbuku, skupilo ih se 23-je sa svih strana ... :face
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17040

Post Postao/la Polaris »

Ispade samo strejt ljudi imaju roditeljsli instinkt. Postoji sad mogucnost preko surogata imati djecu. Npr. ako su gej par , 2 muskarca, odluce da imaju 2 dijece npr. Prvo dijete bude bioloski od jednog, a drugo dijeye bioloski od drugog. Ili npr. Lezbejke, preko donora sperme, prvo jedna rodi a drugo druga. I to su njihova djeca sve, bioloska, ne usvojena. Ima znaci nacina, osim usvajanja
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17040

Post Postao/la Polaris »

Vidim da sam puno slova fulila ili pogrijesila, mrsko mi ispravljati a inace uvijek ispravim
1
1 slika
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6686

Post Postao/la radostan dan »

dmr je napisao/la: 13 aug 2021, 17:56

Podsjeti me na jednu staru sramotu :crni

viewtopic.php?p=22813#p22813
ništa, sve se to ispegla u studiju kako treba...
[media]
[/media]
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Ariel je napisao/la: 13 aug 2021, 19:11
Ispade samo strejt ljudi imaju roditeljsli instinkt. Postoji sad mogucnost preko surogata imati djecu. Npr. ako su gej par , 2 muskarca, odluce da imaju 2 dijece npr. Prvo dijete bude bioloski od jednog, a drugo dijeye bioloski od drugog. Ili npr. Lezbejke, preko donora sperme, prvo jedna rodi a drugo druga. I to su njihova djeca sve, bioloska, ne usvojena. Ima znaci nacina, osim usvajanja
Pa moze to. Usvajanje je komplikovanije ...
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17317

Post Postao/la Ommadawn »

Socrates je napisao/la: 13 aug 2021, 17:30 I većini "normalnih" roditelja bi bilo zabranjeno da imaju djecu da im se podobnost za roditeljstvo ocjenjuje prije trudnoće od strane socijalnih radnika.

I to s pravom.
Ja sam rekao da bih glasao za zakon koji će odrediti da li su ljudi uopšte kompatibilni da imaju dijete i uzgajaju ga.

Sa čim se sve susrećem u poslu (i životu), pa sva je sreća da sam onaj pištolj bacio u jezero.
Neke ljude jednostavno ne želim ni na ulici sresti, kad znam kako tretiraju svoju sopstvenu djecu.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17317

Post Postao/la Ommadawn »

I moja velika podrška ljudima koji su LGBTQ.

Ova parada se tiče njihovih prava da ne budu šikanirani od društva samo zbog svoje seksualnosti.

Hoće li se hvatati za dojke i polne organe? Neće i ne bi trebali. Ne volim to vidjeti ni kod heteroseksualnih parova na javnim mjestima.

Hoće li vaša djeca imati “iskrivljenu” sliku o životu zbog ovoga?
Neće.
2
2 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

ina je napisao/la: 13 aug 2021, 15:37
Max je napisao/la: 13 aug 2021, 08:41

Mogul ja?

ma mogu...

Šta ko radi unutar svoja 4 zida spavaće sobe savršeno me ne interesuje, U BiH imamo daleko većih povreda prava svih građana, ne samo ove grupice.
Ovo je samo ispolitizirano i pogurano nevladinim sektorima a vlast u sarajevu objeručke prihvatila da pokaže kako je ovaj dio BiH otvoren i multikulti, zarad jeftinih poena prema MZ i svijetu...
To nije inače skupina budaletina i bolesnih, kako sebi neki individui umišljaju... Nego osobe koje tjeraju i žele svoja prava unatoč spoznaji gladi u svijetu (mi ostali pocrkasmo brineći za to :meha2 ) ili bilo kakvih drugih prisutnih problematika jednog okruženja..
Vlast ni tebi/meni ne može zabraniti glas i udruženje jednoj nezadovoljnoj skupini.. Ako bi se koračalo po propisu zakona..
Ljudi hoće napredak dok neko treći samo kme kme
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
I say what I think, I think what I say
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Max je napisao/la: 14 aug 2021, 07:54
ina je napisao/la: 13 aug 2021, 15:37

To nije inače skupina budaletina i bolesnih, kako sebi neki individui umišljaju... Nego osobe koje tjeraju i žele svoja prava unatoč spoznaji gladi u svijetu (mi ostali pocrkasmo brineći za to :meha2 ) ili bilo kakvih drugih prisutnih problematika jednog okruženja..
Vlast ni tebi/meni ne može zabraniti glas i udruženje jednoj nezadovoljnoj skupini.. Ako bi se koračalo po propisu zakona..
Ljudi hoće napredak dok neko treći samo kme kme
k_9849737_640.jpg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Podrška Pride - u :opa

Nadam se dostojanstvenoj povorci, bez ekstrema bilo koje boje...
0
Odgovori

Natrag na “Vijesti”