Eto onda, zašto ne bi prihvatila nekog svog jer je LGTBQ?
Sarajevo Pride 2021
Re: Sarajevo Pride 2021
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Umjesto komentara…
Bosanci i Hercegovci(kao ni vecina stanovnika planete) ni u kom smislu nemaju slobodu izbora.
Zivjeti sa stalnom mrznjom, to je cilj medjunarodne zajednice u Bosni.
Parade su samo sredstvo za jos vece podjele.
Jednostavno odrastanje uz dresuru mrznje.
Tako se kroz cijelu pisanu istoriju ponavljala borba izmedju nizih slojeva stanovnistva zarazenih utopistickim idejama, uz standardne huskacke mantre povezane sa religijom i nacionalizmom.
Sva ta buka oko LGBT populacije nema nikave veze sa ljudskim pravima i slobodama. Kad umjesto Sarajeva mimohod bude organizovan u Dohi ili Rijadu, onda ce prosjecan covjek da im povjeruje.
Ovako, umjesto cetnika i ostalih, novi smrtni neprijatelji ne bas najsloznijih sluga u Bosni su siroti pederi.
Bosanci i Hercegovci(kao ni vecina stanovnika planete) ni u kom smislu nemaju slobodu izbora.
Zivjeti sa stalnom mrznjom, to je cilj medjunarodne zajednice u Bosni.
Parade su samo sredstvo za jos vece podjele.
Jednostavno odrastanje uz dresuru mrznje.
Tako se kroz cijelu pisanu istoriju ponavljala borba izmedju nizih slojeva stanovnistva zarazenih utopistickim idejama, uz standardne huskacke mantre povezane sa religijom i nacionalizmom.
Sva ta buka oko LGBT populacije nema nikave veze sa ljudskim pravima i slobodama. Kad umjesto Sarajeva mimohod bude organizovan u Dohi ili Rijadu, onda ce prosjecan covjek da im povjeruje.
Ovako, umjesto cetnika i ostalih, novi smrtni neprijatelji ne bas najsloznijih sluga u Bosni su siroti pederi.
1
1
Kako se pise "Ti si idiot"?
Kakva strahovita cinična zamjena teza.
Inače su dole vladali rahatluk i mir vjekovima prije parada ponosa. Svi su se voljeli i pjevali pjesme mira i suživota. Sad stranci izmislili homoseksualce da u oazu mira i razumijevanja u Evropi donesu nemir.
Sejo se danas super osjeća. Sinoć je na ulici razbio hipika. Mali je pokrio lice rukama. Ali je ostao bez bubrega. I to dok ste još po klupama spavali.
Katastrofa, jbt.
Inače su dole vladali rahatluk i mir vjekovima prije parada ponosa. Svi su se voljeli i pjevali pjesme mira i suživota. Sad stranci izmislili homoseksualce da u oazu mira i razumijevanja u Evropi donesu nemir.
Sejo se danas super osjeća. Sinoć je na ulici razbio hipika. Mali je pokrio lice rukama. Ali je ostao bez bubrega. I to dok ste još po klupama spavali.
Katastrofa, jbt.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Šta ako ti kažem da jeste?Ommadawn je napisao/la: ↑15 aug 2021, 20:50Kona nije yebavala majku zbog rasula u nečemu što se samo još zove zdravstvo?Čarobni je napisao/la: ↑15 aug 2021, 14:10 Kona, sa svojih 72 godine, je, od strane policije, kod vojne bolnice, upućena da kruži čak na Pofaliće, kako ne bi ometala povorku na svom putu kući, koja se nalazi na Grbavici. Kona, naravno, im j**e sve po spisku, s punim pravom.
I onda dođu moralisti i toj sedamdesettrogodišnjoj ženi poturaju LGBT krevet pod nos, uz priču: "Ti si zaostala, tebi smeta nečija seksualna orijentacija!"
To može reći samo gomila seljaka, koja čini i gura ovu povorku, ubijeđeni da se ljudi sa njima ne mogu slagati samo oko jedne stvari - njihovog kreveta, kojeg svakom guraju pod nos, da bi pravdali svoja mnogobrojna sranja, koja veze sa krevetom nemaju.
Nije yebavala majku jer je školstvo propalo a škole u većim gradovima liče na one u rumunskim i bugarskim provincijama?
Nije yebavala majku jer se od Banja Luke do Sarajeva, dva najveća grada u BiH putuje punih 4 sata a udaljenost je tek jedva 240 km?
Nije kona yebavala majku jer je radno vrijeme jednog običnog radnika 10 sati dnevno, 6 dana u sedmici a pitanje je da li mu se od prvog dana računa staž?
Je li ili nije?
Ali joj smeta povorka ljudi koji zatvore dijelove grada jednom u godini nekoliko sati a da se niko prije ne sjeti kako najbolje zaobići kolonu ukoliko neko treba na hitnu.
Jašta.
Eto sad će vam Dino uskoro održati koncert pa da vidimo koliko će ljudi yebavati majku jer je trećina grada blokirana.
Da li to znači da si se, u pokušaju poturanja tuđeg kreveta pod nos sedamdesettrogodišnje starice, kojoj je onemogućeno pravo na kretanje ka svojoj kući, prosuo k'o riža?
0
Zadnja izmjena: Čarobni, dana/u 16 aug 2021, 01:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Zaboravio si, u svoj toj priči, spomenut' da se to, krajnje bespotrebno, osiguranje ubilo od dosade u ovom gradu, jer su građani ovog grada zapravo gledali svoja posla, dok ih je LGBT propaganda, u pozadini, prikazivala kao ekstremiste.
1
1
Jesil' sa svakom koju si vodao bio ponosan?
Pustimo obracanja sa visine, i to moze gotovo pa svako, ako i kad hoce.
Rasprava o paradi me ne interesuje previse, znam je napamet.
Zanimalo me samo zasto taj atribut - ponosa.
Biti ponosan na sexualnu preferenciju je u najmanju ruku besmisleno. I koga uopste briga na sta je neki stranac ponosan, a stranci smo svi jedni drugima.
0
Normalno drustvo nije ono koje prihvata sve bez pogovora. Ali nam i normalnosti zavise od teritorijalno-drustvenih podnedblja. Sve u redu, dokle god se ne namece i pokusava na silu instalirati u drustvo.
1
1
Parada Ponosa je međunarodno ime. Dobile su ime 1970-ih, kada su se počele održavati (prvo u New Yorku), kao obilježavanje godišnjice takozvanih Stonewall Riots.
Ovi nemiri (Stonewall Riots) su se desili 1969, kao protest protiv policijske brutalnosti nad homoseksualcima. Dakle, odlučili su dati pozitivno ime, jer su bili ponosni što su digli glas protiv policijske (državne) brutalnosti nad njima.
Ovi nemiri (Stonewall Riots) su se desili 1969, kao protest protiv policijske brutalnosti nad homoseksualcima. Dakle, odlučili su dati pozitivno ime, jer su bili ponosni što su digli glas protiv policijske (državne) brutalnosti nad njima.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Ma jest qurac bilo bespotrebno - jesi li imao anti-protest, ljudi koji bi ih najradije zgazili?
Gledali su svoja posla jer im se u biti homoseksualci gade.
Šta bi prije nekoliko godina kad su organizovali neki festival jedan dan (ili bi izložba?) pa im uletjeli da ih marišu?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na sve i jednu djevojku s kojom sam bio, od one prve do ove s kojom se godinama zaključavam iza istih vrata i dijelim isti kruh - ja sam bio ponosan.Xeno je napisao/la: ↑16 aug 2021, 01:12Jesil' sa svakom koju si vodao bio ponosan?
Pustimo obracanja sa visine, i to moze gotovo pa svako, ako i kad hoce.
Rasprava o paradi me ne interesuje previse, znam je napamet.
Zanimalo me samo zasto taj atribut - ponosa.
Biti ponosan na sexualnu preferenciju je u najmanju ruku besmisleno. I koga uopste briga na sta je neki stranac ponosan, a stranci smo svi jedni drugima.
Ponosan što sam mogao javno hodati ruku pod ruku, poljubiti je na sred ulice.
Ponosan sam na to što sam heteroseksualac, ponosan jer sam useljenik, ponosan jer potičem iz radničke porodice, ponosan jer volim umjetnost, ponosan jer sam djelimično odrastao na selu, ponosan jer sam išao u džamiju onda kad to baš i nije bilo popularno und so weiter, und so weiter..
Treba li još šta?
Zašto onda i oni ne bi mogli biti ponosni na svog partnera iako je istog spola kao i oni?
E al qurac će danas moći proći gradom da se drže za ruku.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Šta, to su se tucali/drapali javno na toj paradi?Čarobni je napisao/la: ↑16 aug 2021, 00:53Šta ako ti kažem da jeste?Ommadawn je napisao/la: ↑15 aug 2021, 20:50
Kona nije yebavala majku zbog rasula u nečemu što se samo još zove zdravstvo?
Nije yebavala majku jer je školstvo propalo a škole u većim gradovima liče na one u rumunskim i bugarskim provincijama?
Nije yebavala majku jer se od Banja Luke do Sarajeva, dva najveća grada u BiH putuje punih 4 sata a udaljenost je tek jedva 240 km?
Nije kona yebavala majku jer je radno vrijeme jednog običnog radnika 10 sati dnevno, 6 dana u sedmici a pitanje je da li mu se od prvog dana računa staž?
Je li ili nije?
Ali joj smeta povorka ljudi koji zatvore dijelove grada jednom u godini nekoliko sati a da se niko prije ne sjeti kako najbolje zaobići kolonu ukoliko neko treba na hitnu.
Jašta.
Eto sad će vam Dino uskoro održati koncert pa da vidimo koliko će ljudi yebavati majku jer je trećina grada blokirana.
Da li to znači da si se, u pokušaju poturanja tuđeg kreveta pod nos sedamdesettrogodišnje starice, kojoj je onemogućeno pravo na kretanje ka svojoj kući, prosuo k'o riža?
Eto Sarajevo samo jednu ulicu ima pa ona nije mogla kući?
Kad vam se blokira dio grada da bi Dino Merlin mogao održati koncert - onda nikom ništa?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Nije pitanje hocu li ja nekog prihvatiti vec ocekivanje tog nekog da ga se mora prihvatiti. Ne mora. Da se razumijrmo, ja sam se vec izjasnila da nrmam nista protiv Parade, svejedjo mi. Ali smatram da na taj nacin u pogledu ostvarivanja svojih prava lgbt osobe ne dobijaju nista osim platforme za samodeklaraciju . Prava se oatvaruju institucionalno.
0
Prava se ostvaruju institucionalno, ali ne u državama loše razvijenih demokracija... U povojima još, kakvo je stanje na Balkanu.Iskra je napisao/la: ↑16 aug 2021, 05:52
Nije pitanje hocu li ja nekog prihvatiti vec ocekivanje tog nekog da ga se mora prihvatiti. Ne mora. Da se razumijrmo, ja sam se vec izjasnila da nrmam nista protiv Parade, svejedjo mi. Ali smatram da na taj nacin u pogledu ostvarivanja svojih prava lgbt osobe ne dobijaju nista osim platforme za samodeklaraciju . Prava se oatvaruju institucionalno.
Mora se prvo obespravljena grupa prihvatiti u društvu, onda će tek politika kroz institucije odreagirati... Ostalo je iluzija.
0
Kako onda institucionalno do prava?Iskra je napisao/la: ↑16 aug 2021, 05:52
Kako misliš da su radnička prava u nekim zemljama ostvarena?
Institucionalno sigurno nisu. Nego protestima i revolucijom.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm je napisao/la: ↑16 aug 2021, 05:57Prava se ostvaruju institucionalno, ali ne u državama loše razvijenih demokracija... U povojima još, kakvo je stanje na Balkanu.Iskra je napisao/la: ↑16 aug 2021, 05:52
Mora se prvo obespravljena grupa prihvatiti u društvu, onda će tek politika kroz institucije odreagirati... Ostalo je iluzija.
Ja sam sigurna, bar u Bosni, da bi taj proces prihvacanja isao mnogo brze i lakse ukoliko bi se toj skuoini zakonski zagarantovala bar neka od prava na kojima insistiraju.
Pa tek.onda ganjaj drustvrno ozracje i naklonjenost ili bar tolerantnost drustvene zajednice. Bar imas podlogu, ovako...prosetaju jednom na godinu i pojeo vuk kozu
0
Nema drugog načina, nego da se ovako oglasiš, jednostavno te onda nikad ne prihvate oni koji odlučuju kao relevantan dio društva.Iskra je napisao/la: ↑16 aug 2021, 06:04
Ja sam sigurna, bar u Bosni, da bi taj proces prihvacanja isao mnogo brze i lakse ukoliko bi se toj skuoini zakonski zagarantovala bar neka od prava na kojima insistiraju.
Pa tek.onda ganjaj drustvrno ozracje i naklonjenost ili bar tolerantnost drustvene zajednice. Bar imas podlogu, ovako...prosetaju jednom na godinu i pojeo vuk kozu
0
storm je napisao/la: ↑16 aug 2021, 06:10Nema drugog načina, nego da se ovako oglasiš, jednostavno te onda nikad ne prihvate oni koji odlučuju kao relevantan dio društva.Iskra je napisao/la: ↑16 aug 2021, 06:04
Oglase. Jednom godisnje. Sve receno
0